A Győr teheti teljessé a „mesterötöst” • SportTV

A Győr teheti teljessé a „mesterötöst”

2023. 10. 29. 14:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Most először van esély arra, hogy valamennyi BL-csapatunk – két férfi és három női – egyaránt győztesen zárjon egy fordulót. A szegedi férfiak és z FTC kólányai-asszonyai szoros csatában, a debreceni hölgyek a vártnál könnyebben, a veszprémi fiúk pedig csúcsbravúrral, szinten könnyedén a rekordbajnok otthonában bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, az ETO abszolút esélyesként egészítheti ki teljessé a diadalkört.

Ez a csapat lehet a hatodik kör után továbbra is és teheti teljessé az ötös magyar diadalt (Fotó: gyorietokc,hu)

A Győri Audi ETO hibátlan mérleggel lép fel a 0 százalékos, sereghajtó Sävehof otthonában. Az ETO védekezik a legjobban a mezőnyben, mindössze 117 gólt kapott, ez átlagban meccsenként 23.7-nek felel meg.  Zsinórban ez lehet a zöld-fehérek 7. győzelme. A svéd bajnok másodszor kezdett sorozatban hat vereséggel, így járt 2018–19-ben is. A két csapat közti 8 eddigi meccset egytől egyig megnyerte a magyar rekordbajnok, a legszorosabbat 6 gól különbséggel, átlagban 11.5-tel.
„Ez egyike azoknak a meccseknek, amelyeket hihetetlenül szórakoztató játszani a világ legjobb játékosai ellen. Ők egy nagyszerű csapatot alkotnak, a legjobbak egyike, és ez nagyszerű lehetőség lesz számunkra, hogy tanuljunk, és megpróbáljuk kihívás elé állítani őket” –  nyilatkozta Thea Blomst, a svédek beállója és csapatkapitánya
Láttuk, milyen nehezen kezdte a Sävehof a Bajnokok Ligája szezonját. Mint minden svéd csapatnak, a védekezésük is nagyon kemény lehet – Johanna Bundsenben pedig remek kapusuk van. Szeretnénk folytatni azt a magas szintű koncentrációt, amelyet az elmúlt meccseken mutattunk” – vélekedett Ulrich Kirkely, az ETO dán edzője.

A győriek meccse után élőben mutatjuk a legutóbbi három BL-kiírás győztese, a norvég Vipers Kristiansandhazai mérkőzését a Metz Handball-lal.

S ha minden jól megy, a Harmadik Félidőben minden idők legtöbb magyar BL-győzelmét hozó  hét „mesterötösét” elemezhetik vendégeink, köztük a Brcelonűban és Veszprémben egyarént idol Nagy lászló.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. SPORT1 13:15  IK Sävehof-Győri Audi ETO KC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell. szakkommntátor-szakértó: Borsos Attila és Tóth Tímea); SPORT1 15:45 Vipers Kristiansand-Metz Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell. szakkommntátor-szakértó: Borsos Attila és Tóth Tímea); SPORT1 17:00 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Ágai Kis András)