Fradi-kézilabda: egy habkönnyű és egy nehézsúlyú feladat • SportTV

Fradi-kézilabda: egy habkönnyű és egy nehézsúlyú feladat

2023. 10. 22. 11:28    
Olvasási idő: 2 perc

Három mérkőzés jut a vasárnapi programunkba az európai kézikupákból. Élőben két magyar csapaté – sajátos módin egyazon klub két csapatáé. A Ferencváros férfiegyüttese, az FTC-Green Collect itthon játszik „labdás edzést” ciprusi ellenfelével, a női részleg, az FTC-Rail Cargo Hungaria meg az előző BL-elődöntő „visszavágóján” lép fel Dániában. Roppant más fajsúlyú feladat…

Emily Bölkről édes emlékeket melengetünk június 3-áról az MVM Dome-ból. Reméljük, Esbjergben is kitesz majd magáért (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)

 PARNASSZOSZ–FTC

 Az első találkozó 44–25-ös eredménye után vicces lenne továbbjutási esélyekről értekezni, Nyilvánvaló, hogy a Fradi folytatja az Európa-kupa  3. körében a küzdelmeet. Az egyetlen kérdés, mennyire tud vagy akar ráhangolódni az ugyancsak az Elek Gyula Sportcsarnokban sorra kerülő visszavágóra. Illetve, hogy nemrég volt kiváló szakkommentátorunk, Pásztor István edzőként mennyire tartalékolja csapata igaz ászait, akik közül hárman már az első találkozón sem szerepeltek. Hogy további ifjaknak is biztosít játéklehetőséget, az nem kérdéses. A fő csapásirány a vasárnapi, Tatabánya elleni bajnoki rangadó, azon kell a Fradinak csúcsteljesítményt nyújtania, ha valóban meg kívánja célozni a bajnoki bronzot. (Reálisan nézve az arany és az  a Veszprém és a Szeged miatt elérhetetlen a mezőny többi tagjának.)

ESBJERG–FTC

Az Esbjerg harmadik egymást követő győzelmére készül, eddigi egyetlen vereségét a Krimtől szenvedte el a 2. fordulóban. A Fradi idény közben váltott edzőt: három hónap regnálás után Martin Albertsen helyét ideiglenesen másodedzője, Allan Heine vette át. A dánok két legeredményesebbje, Kristine Breistöl és Henny Reistad együtt 47 gólt szerzett a négy mérkőzésen. Az FTC minden idők leggyengébb rajtjában van: átlagban 25.25 találatot ért el meccsenként, miközben az ellenfelek átlagban 32.75-ször találtak be a kapujába.A két együttes eddig hétszer küzdött meg egymással, az örökmérleg egyensúlyban áll: mindkét klub három győzelmet aratott, egyszer döntetlenül végeztek. A legemlékezetesebb persze a legutóbbi BL-elődöntő, amelyet Emily Bölk varázslatos utolsó másodpercekben szerzett góljával nyert meg a Fradi. Mindkét együttes könnyed győzelmet aratott legutóbb a hazai bajnokságban, a dánok 32–26-ra verték meg a Skanderborgot, míg a budapesti zöld-fehérek 46–23-ra múlták felül a Kozármislenyt.
„Valahányszor az FTC-vel játszunk, igen intenzív mérkőzést vívunk, amely többnyire egy- vagy kétgólos különbséggel végződik. Nekünk győznünk kell! Az FTC nem a legjobban startolt, de világklasszis játékosai vannak minden poszton. A közönségünknek olyan hangulatot kellene teremtenie, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre” – mondta Jesper Jensen, az Esbjerg vezető edzője előtt az EHF BL-honlapjának.

Még egy BL-meccs a képernyőre kerül felvételről a Harmadik Félidő kézis „kibeszélőshow” után, a szintén jól rajtoló, az A-csoportban a Győrrel rivalizáló, egyelőre százszázalékos német Bietigheim fogadja a még pont nélküli svéd Sävehofot.

FÉRFI EURÓPA-KUPA. 2. forduló, második mérkőzés. Sport1 13:45 Parnasszosz Sztrovolu–FTC-Green Collect (kommentátor-riporter: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)
NŐI KÉZILABDA BL, 5. forduló. Sport1 15:45 Esbjerg Handbold–FTC-Rail Cargo Hungaria  (kommentátor: Bartha Zoltán,  műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommrntátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 19:15 SG BBM Bietigheim–IK Sävehof (felv., kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)
Sport1 17:45 Harmadik Félidő kézilabda talkshow (műsorvezető: Ágai Kis András)