Szeged: zágrábi fellépés a versenyben maradásért • SportTV

Szeged: zágrábi fellépés a versenyben maradásért

2022. 02. 17. 18:33    
Olvasási idő: < 1 perc

Másik férfi kézis BL-csapatunk, a Pick Szeged is felveszi a BL-fonalat. Az A-csoportban ugyanúgy az első két hely valamelyikéért van versenyben, mint a szerdán meglepetésre otthon pontot vesztő Veszprém. Remélhetőleg a magyar bajnok élni fog a lehetőséggel...

Legutóbbi négy zágrábi BL-meccsét megnyerte Zágrábban a Pick Szeged. Hajrá az ötödikért/ (Fotó: pickhandball.hu))

227. BL-mérkőzését vívja a szegedi csapat a BL-ben. A zágrábiak elleni 18. találkozó következik, az összmérleg a kékek számára kedvező. Főként az elmúlt 10 mérkőzésen domborodik ki a szegedi fölény, 9 győzelem mellett csak egy döntetlent tudott elérni a horvát rekordbajnok.

Mindig veszélyes a visszatérés az Európa-bajnokság után. Akadtak gondjaink a játékosokkal, a különböző posztokkal, de ezzel együtt kell élnünk, készülnünk. Nagyon fontos meccs előtt állunk. Döntő lesz a kezdés, erre nagyon oda kell figyelnünk. A Zagreb nagyon keményen védekezik, ebből pedig gyors támadásokat vezet. Mint mindig, most is fontos lesz a védekezés, a kapusteljesítmény, mert ebből tudunk könnyű gólokat szerezni. Okosan, hosszan és türelmesen kell támadnunk a felállt fal ellen. Már csak négy meccs van hátra a csoportküzdelemből. Minden győzelem fontos, és mi szeretnénk az összes találkozónkat megnyerni, elérni a célunkat, hogy olyan helyen végezzünk, hogy ne kelljen a nyolcaddöntőben pályára lépnünk. Ehhez az első lépést Zágrábban tehetjük meg” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző a szegedi klubhonlapnak.

A mérkőzés előtt az A-csoport másik rangadóját is közvetítjük. Ezen a norvég Elverum, amely 8 ponttal az 5. helyen áll a szegediek egyik közvetlen vetélytársát, a 4. helyezett, 13 pontos THW Kielt fogadja.

Kapcsolódó

PPD ZAGREB–SZEGED ÖRÖKMÉRLEG

Összes mérkőzés: 17 mérkőzés, 4 Zagreb-győzelem, 3 döntetlen, 10 Szeged-siker, 431460as gólkülönbség. Zágrábban: 8314 / 205210. A legelső mérkőzés: Pick Szeged–Badel Zagreb 2222 (12–13), BEK-csoportkör, 1996. 11. 23. A legutóbbi mérkőzés: Pick Szeged–PPD Zagreb 3021 (107), BL-csoportkör, 2021. 9. 22.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 18:30  Elverum Handboll–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor: szkkommentátor: Borsos Attika, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:30 PPD Zagreb–Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor: szkkommentátor: Borsos Attika, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)