„Elit tömegverseny” sznúkerben • SportTV

„Elit tömegverseny” sznúkerben

2022. 06. 28. 12:25    
Olvasási idő: < 1 perc

A vb mellett van másik olyan verseny is sznúkerben, ahol 128-an indulhatnak, de részt vesznek a szakág világnagyságai is. Ezt Championship League of Snookernek nevezik, s első ízben a Sport TV-n látható Magyarországon.

Robert Milkins, a világranglista 27. helyezettje az elsőként sorra kerülő 24. csoport kiemeltje (Fotó: snooker.neunet.hu)

A létszám és a szakág specialistásai miatt igen hosszú versenysorozat a CLS, amely kedden délután kezdődik és július 29-én ér véget a leicesteri Mourningside Arenában. Először a 128 indulót 32 négyes csoportba osztották, ezt követi a második kör (stage two) 8. Egyenként négy játékosos csoporttal, onnan is csak a győztesek jutnak tovább a közép- vagy elődöntőbe (stage three), s végül természetesen négyes döntő következik.
A kiemelések a világranglista alapján készültek, a keddi 24. csoport kiemeltje Robert Milkins, aki három honfitársával, Andy Hicksszel, Allan Taylorral és Lam Sandersonnal küzd meg a továbbjutást érő csoportgyőzelemért. Ők játszanak a főasztalon, a másodikban a 13. csoport kezdi meg a versenyt, az első kiemelt az angol David Grace, két honfitársa, Craig Steadman és Ben Harcorn és az ír Aaron Hill alkotja még a négyes mezőnyt.
A verseny első kiemeltje a 7-szeres világbajnok Ronnie O’Sullivan, őt jövő hétfőn, július 4-én láthatjuk játszani honfitársa, Alfie Burden, a svájci Ursenbacher és a pakisztáni Farah Adzsaib lesznek az ellenfelei.

Sport2 13:00 és 18:00 Championship League of Snooker, a 24.és a 13. csoport mérkőzései (kommentátor: Engyel István és Fülöp Marcell, szakkommentátor: Kurucz László)