Újra asztalnál a korszakos sznúkerzseni • SportTV

Újra asztalnál a korszakos sznúkerzseni

2022. 07. 27. 08:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A héten hajrájához érkezett a Championship League of Snooker, amelynel második körében újra aztalhoz lép a spotáh jelnkori korszakos klasszisa, Ronnie O’Sullivan.

Ronnie O'Sullivan, napjainl legjonn sznúkerese Leicesterben - és a Sport1 képernyőjéb - varázsol (Fotó: skysports.com)

Az angolok immár 7-szeres világbajnoka a maratoni hosszúságú idénybeli első ranglistaversenyen első kiemeltként az első csoportba kapott besorolást és klasszisához méltó eredményt produkált: mindhárom ellenfelét legyőzve, csak két frame-et vesztve jutott a második körbe, azaz a legjobb 32 közé. Szerdai ellenfelei közül Jüan Szi-csün még frame-t sem vesztve jutott tovább, a mások kínai, Peng Jün-csü és Ali Carter egy-egy döntetlent is játszott, 7-7 ponttal szerezték meg a csoportelsőséget. Azaz két 22 esztendős kínai küzd meg két negyvenen felüli angollal, akik közül a gyengébbik is volt már második a világrangsorban – most éppen a 20.
Nem mellesleg  a pénteki harmadik körbe, azaz az elődöntő két négyes csoportjába eddig már három kínai játékos és egy északír kvalifikálta magát. A legnagyobb meglepetés lenne, ha a fent felsorolt négyesből és a D-jelű másikból nem jutna legalább egy újabb brit játékos tovább. Megjegyzendő: ez utóbbi kvartettjét egy-egy angol és egy északír mellett – két kínai sznúkeres alkotja…

Sport1 13:00 és 18:00 Championship League of Snooker, az A- és a D-csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kurucz László)