Döntő nap a Mourningside Arenában • SportTV

Döntő nap a Mourningside Arenában

2023. 03. 13. 03:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A zárónap következik a leicesteri 2023-as Premier League Pool nevű meghívásos major tornán, amelynek végén eldől, ki lép a tavalyi győztes, de idén a versenyt csupán a 10. helyen befejező Albin Ouschan örökébe.

A bosnyák Senjin Pehlivanovic két nyert meccsel már az elődöntőben érezheti magát (Fotó: matchroompool.com)

Az osztrák címvédőn kívül további kilenc versenyző már búcsút  a küzdelmeknek, maradt a hat legjobb pooljátékos, a világbajnok spanyol Félix Sánchez Ruíz,  a bosnyák Sanjin Pehlivanovic, a lengyel Konrad Juszczyszyn, a hazaiak képviseletében Jayson Shaw – ő maradt meg a tavalyi elődöntősök közül –, valamint a japán Oi Naojuki és a Fülöp-szigetekiből kanadaivá lett Alex Pagulayan.
Ez a szextett a kora déliutáni sessionben valamibt az esti első felében lejátssza a maradék 9 középdöntős csoportmérkőzést, továbbra is az egyik, fél ötödik megnyert rackjéig. Az esti versenyrészre marad a tuladonképpeni négyes döntő, azaz az elődöntő két találkozója és a finálé. Innen kezdve a pénzdíjak is nagyvonalúan emelkednek, az 6. helyezett  6260, az ötödik 7000 dollárt kap a számlájára, a két vesztes elődöntős 7 ezret, a vesztes finalista 12 500-rel, a végső győztes 20 ezer dollárral gazdagodik. Az elődöntő és a döntő már a győztes fél 7. megnyert rackjéig tart.
Premier Pool League, Leicester. Sport2 13:00 és 18:30 a csoportmérkőzések befejezése és a négyes döntő (kommentátor: Gyulai Miklós és Ágai Kis András, szakkommentátor: Kurucz László)