Ismerkedjünk a Copa del Rey részvevőivel! • SportTV

Ismerkedjünk a Copa del Rey részvevőivel!

2022. 11. 14. 10:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Az olasz és a német nemzeti kupaküzdelem mellett a spanyol, azaz a Copa del Rey is a Sport TV csatornáin látható ebben az idényben is. Az első országos nagyfordulóban a 56 közé jutásért mérkőztek az együttesek a novemberi második hétvégén.

Inaki Williamsnek és Iker Muniainnak, a 22-szeres kupagyőztes Athletic Bilbao klasszisainak a negyedosztályú Alzira otthonában, a Luis Suner Picóban volt jelenése a Copa del Rey első országos fordulójában (Fotó: Getty Images)

Zsúfolt hétvégi programunk nem tette lehetővé, hogy élőben mutassunk mérkőzéseket, ezt hétfőn és kedden próbáljuk meg pótolni, felvételről közvetített találkozókkal. Természetesen La Liga-csapatokat mutatunk zömmel, idegenben, alacsonyabb osztályú csapatok ellen.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a spanyol Szuperkupa résztvevői (Real Madrid, Barcelona, Betis, Valencia, azaz a bajnokság első két helyezettje és a kupadöntő két részese), amelyet 2023 januárjában Szaúd-Arábiában rendeznek meg, csak a legjobb 32 között, jövőre csatlakoznak a mezőny 28 tagjához. (Ezért játszottak most az 56-ba kerülésért, a továbbjutók még a vb és karácsony között, december 20-án, 21-én és 22-én letudnak még egy kört, s az akkor versenyben maradókhoz csatlakoznak a szuperkupás négyek.)
Csak az erőviszonyok felmérésére: közvetítendő meccseinken a Villarreal, a Rayo Vallacano, a Real Sociedad és a Sevilla hatod-, az Atlético Madrid ötöd-, az Athletic Bilbao pedig negyedosztályú csapat otthonában lépett pályára.

SPANYOL KUPA (COPA DEL REY), 1. forduló.
Hétfő. Sport2 12:00 CD Santa Amalia–Villarreal CF
(felv., kommentátor: Faragó Richard); Sport2 14:00 CFJ Mollerrusa–Rayo Vallecano de Madrid (felv., kommentátor: Fülöp László); Sport2 16:00 Velarde CF–Sevilla CF (felv., kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 18:00 SD Almazán–Club Atlético de Madrid (felv., kommentátor: Fülöp Marcell).
Kedd. Sport2 15:45 CD Cazalegas–Real Sociedad (felv., kommentátor: Bartha Zoltán); Sport2 17:45 UD Alzira–Athletic Club de Bilbao (felv., kommentátor: Engyel István)