A Fradi nehéz franciaországi kirándulása • SportTV

A Fradi nehéz franciaországi kirándulása

2023. 01. 22. 13:30    
Olvasási idő: 2 perc

A vasárnap meccselosztása hasonló lesz a szombatéhoz. Egy BL- és két El-csata kerül a képernyőnkre, a három ellenfélből kettő franca lesz. A Bajnoko Ligájában a Fradi idegenben lép fel és pontszerzéssel mindenképpen házigazdája, a Brest előtt marad. A Vác itthon ugyancsak francia rivális ellen szeretné megszerezni első pontjait, a Debrecen Norvégiában meccsel, s persze nem maradhat el a Harmadik Félidő sem, amelyben a női kupák mellett természetesen jelentős szerept kap a témák közt férfiválogatottunk középdöntős hajrászereplése is a világbajnokságon.

Klujber Katrin gólképességére Brestben is nag szükség lesz... (Fotó: fradi.hu)

BREST–FTC (BL, A-csoport)

Feltéve, hogy nyer és legalább 22 gólt szerez, az FTC harmadik alkalommal egymás után bejut a BL rájátszásába, mert akkor négypontos előnybe kerül a francia házigazdájával szemben és jobb lenne egymás elleni eredménye is vele. A Fradi jobbátlövője, Klujber Katrin 78 gólt szerzett már az idényben úgy, hogy négy meccsen is kétszámjegyű találat került a neve mellé a jegyzőkönyvbe.
Bár a támadójátékával akad probléma, a védekezése kiváló, a negyedik legkevesebb gólt kapta a ligában, 291-et, amely meccsenként 26.4-nek felel meg.
Ez lesz a Brest históriájának 70. BL-találkozója, ennek pontosan a felét nyerné meg siker esetén, négy döntetlen és 31 vereség mellett. A csapat otthonában erősebb, ám az idén mér háromszor is kikapott hazai pályán, annyiszor, mint a három legutóbbi idényben összesen.

EURÓPA-LIGA

A Praktiker Vác gyengén kezdte az El-idényt a D-csoportban, két vereséggel. Ramnicu Valceában 40–30-ra kapott k, a Thüringen ellen otthon 34–28-ra kapott ki. Ellenfele, a Paris ’92 négy góllal vesztett Németországban, viszont a románokat otthon 24–22-re legyőzte.
A váciak irányítója, Kuczora Csenge 18 góllal az El-sorozat második legjobb gólszerzője. A párizsiak közül viszont a kapus Léa Serdarevic szerepel az egyéni listák élcsoportjában, 23 védése 37.1%-os hatékonyságnak felel meg, ezzel holtversenyes harmadik az egész liga mezőnyében.
A két együttes egyszer már megvívott két kupapárharcot, az egykori KEK negyeddöntőjében 2013-ban a franciák 50–47-es összesítéssel, a 2020–21-es Európaligában pedig Vácott győztek 34–33-ra.
A Paris a francia bajnokságban 3. helyen áll, a héten a BL-résztvevő Brest-Btetagne-tól kikapott 22–19-re. A Vác szintén kupacsapattól, az ugyancsak az El-ben szerplő Mosonmagyaróvártól szenvedett vereséget 30–20-ra.

A C-csoportban a két veretlen csapat ütközik meg, a hazai Sola HK és a vendég DVSC Schaeffler megverte a másik két résztvevőt, a horvát rekordbajnok Podravka Koprivnicát és a dán Nyköbing Falstert, így a listavezető pozícióért (is) küzdenek. A két együttes házi gólkirálya, Kristina Novak és Kácsor Gréta egyaránt 12-szer talált be az ellenfelek kapujába.
A norvégok kapusa, a holland Rinka Duijdam két meccsen 25-ször védett (33.3%), ezzel második az El kapusrangsorában. Egyelőre a Sola egyetlen góllal áll a debreceniek előttA vasárnapi meccsen két veretlen csapat találkozik a Stavanger Idrettshallban, mindkettő négy ponttal áll két forduló után a csoportkörben. Talán egy kicsit meglepő eredmény az előzetes tippeket figyelembe véve, amikor a csoportok elkészültek. Jelenleg mindkét csapat a flow zónában tartózkodik és jó formában van, így kétségtelen, hogy izgalmas meccs lesz ezen a héten vasárnap” – nyilatkozta a Sola edzője, Steffen Stormo Stegavik az EHF El-honlapjának.
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. 13:15 Brest—Bretagne Handball–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)
NŐI EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport1 15:45 Praktiker Vác–Paris ’92 (kommentátor: Fülöp Marcell, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea);
Sport1 17:45 HK Sola–DVSC Schaeffler (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea),   Sport1 19:00 Harmadik Félidő kézilabda-magazin (műsorvezető: Petur András)