Nemes bosszút állna a Fradi • SportTV

Nemes bosszút állna a Fradi

2023. 02. 04. 14:20    
Olvasási idő: 2 perc

Három élő női nemzetközi kupameccset kínálunk önöknek mindháromnak volt már fordított párosítású első mérkőzése. A Vácnak hazai bravúrgyőzelem után kellene bizonyítania, a Debrecen visszavághatna egy norvégiai vereség után, a Fradinak meg a két pont megszerzése mellett plusz motivációt adhat, hogy a németektől összel fennállása legsúlyosabb BL-vereségét szenvedte el...

Hársfalvi Júlia (15) Bietihógheimben két lövésből kétszer talált a kapuba. Reméljük, Érden többször kísérletezik szombaton délután...(Fotó: fradi.hu)

FTC–BIETIGHEIM (BL, A-csoport)

 A párosítást az EHF a hét meccsévé választotta. Külön árnyalja a képet, hogy a Fradi győzelemmel véglegesítheti továbbjutását a playoff-szakaszba. A német csapat messze került attól a formájától, amellyel szeptember közepén 40–20-as győzelmével szinte tönkrezúzta az FTC-t. Mi több, hétmeccses nyeretlen sorozatban van, ilyen hosszú negatív szériája sosem volt BL-históriája során. Közben elveszítette legutóbbi négy idegenbeli meccsét, ezzel a rájátszásba jutása is megkérdőjeleződött, pedig ősszel ötös veretlen sorozattal kezdte a idényt.
Kovacsics Anikó 668 nap után tért vissza a zöld-fehérek keretébe múlt szombaton súlyos vállsérülése, majd gyermeke megszületése után. A hazaiak legjobb gólszerzője. Klujber Katrin (78 gól) is visszatér a csapathoz, miután kihagyta az előző, Beürest-Bretagne elleni, 24–21-re elvesztett meccset.
„Szeretnénk visszavágni a náluk elszenvedett vereségért, mert az nem várt vereség volt, és még nagyon bennünk él. Úgyhogy bízom abban, hogy itt, hazai közönség előtt sokkal jobb mérkőzést tudunk majd játszani” – mondta a válogatott balszélső, Márton Gréta a fradi.hu-nak.
Bízzunk benne, hogy az a vereség úgy „beleégett” a csapatba, hogy ha nem is olyan különbséggel, de nagy győzelmet arat délután az Érd Arénában…

PARIS ’92–VÁC  (El, D-csoport)

A Vác két hete Marincsák Nikolett utolsó pillanatos belőtt ziccerével győzte le az esélyesebb párizsiakat. Mindkét csapat kikapott a csoportelső Thüringer HC-tól, a Vác a Valceától is. A Duna-partiak irányítója, Kuczora Csenge 38 góljával vezeti a sorozat góllövőlistáját, amúgy U19-es világbajnok is egyben az akkori torna All Star-csapatának tagja is volt.
A párizsiaké a negyedik leghatékonyabb védekezés a csoportkör 16 csapatos mezőnyéből (24.6 kapottgól-átleg meccsenként), viszont a második legkevésbé hatékony témadójáték is az övék (25.6 gól). A francia együttes a héten bejutott a nemzeti kupa elődöntőjébe a Mérignac-Handballt legyőzve. A Vác legyőzte az Érdet a magyar bajnokságban.
„Két héttel ezelőtt nagy meglepetés volt, hogy nyerni tudtunk a Paris 92 ellen. Az biztos, hogy kettős erővel készülnek majd arra, hogy bosszút álljanak rajtunk ezért az eredményért, de remélem, hogy egy nagyon jó meccset játszhatunk ellenük Párizsban. is, és folytathatjuk az elmúlt két hétben megkezdett utunkat” – nyilatkozta Herbert Gábor, a váciak edzője, amelyet idézett az EHF honlapja is.

DVSC–SOLA  (C-csoport)

A Sola az előző idényben minden mérkőzését megnyerte a csoportban, s ezt most is megismételheti. Ha legyőzi a debrecenieket, már biztos a helye a kieséses szakaszban, mieink győzelme viszont a norvégok megelőzését jelentené. A Sola a 3. fordulóban 30–215-re nyerte meg a mérkőzésüket, elsősorban a kapus Rinka Duijdam parádés teljesítményéval, 18 védéssel. A DVSC balátlövője, Kácsor Gréta junior világ- és Euróoa-bajnok az együttes gólkirálya 15 góllal. A legutóbbi mérkőzésen a Debrecen otthon 22–19-re verte meg a Kisvárdát, míg a norvég 30–23-ra győzte le a Molde Elite-et.
„Még három forduló van hátra a csoportkörből, és tudjuk, hogy minden mérkőzés nagyon fontos. Hazai pályán nincs más célunk, csak a győzelem!” – mondta Töpfner Alexandra, a DVSC jobbszélsője.

 NŐI KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–SG BBM Bietigheim BL-csoportkör, 13. forduló (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:15 Paris ’92–Praktiker Vác El-csoportkör, 4. forduló (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tí,ea); Sport1 19:45 DVSC Schaeffler–HK Sola El-csoportkör, 4. forduló (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)