Szombati csúcsforgalom – a mieink nélkül • SportTV

Szombati csúcsforgalom – a mieink nélkül

2023. 05. 20. 11:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombaton három mérkőzést, ha úgy tetszik háromnegyed fordulót játszanak le a tamperei A-csoportban a hoki elit-vb-n. A mieink azonban nem lépnek pályára, az utolsó pihenőnapjukat tültik, mielőtt nekirugaszkodnának a vasárnap-hétfői „német ajkú” erőpróbának, azaz a Németország és Ausztria elleni utolsó két csoportmérkőzésnek.

Svéd gólöröm a vb-n a németek ellen. A franciák ellen hány hasonló lesz? (Fotó: Getty Images)

Időben először az Egyesült Államok–Dánia találkozót játsszék le. Az amertikaiak hibátlanok eddig, nem engedhetnek meg maguknak botlást, ha a csoportelsőségre pályáznak. Ugyanakkor a dánok csak akkor tarthatják a lépést a folyamatosan feltörő németekkel, ha a három nagy egyikétől pontot, vagy inkább pontokat szereznek.
A délutáni Ausztria–Finnország találkozón a „magyar érdek” a papírforma érvényesülése. Ha lehet, ne csak simán nyerjenek a finnek, de minél több gólos különbséggel verjék el a „sógorokat, hogy azok ne szerezzenek önbizalmat a miénknél jobb eredménnyel, ha már meglesz az az előnyük, hogy az ő pihenőnapjuk éppen a várhatóan a bennmaradást eldöntő magyar–oszták előtti napra esik.

A napzáró esti Svédország–Franciaország csatában a háromkoronásoknak az USA-val a csoportelsőségért folyó versenyfutásban fontos, ugyanakkor a franciákat a tét nélküliség nyugtathatja: ha az osztrákok korábban kikapnak a finnektől, ők már mindenképpen 2024-ben is elit-vb-résztvevők lehetnek…

JÉGKORONG-VB, csoportkör. A-csoport, Tampere. Sport2 11:15  Egyesült Államok–Dánia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kangyal Balázs); Sport2 15:15  Ausztria–Finnország (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kangyal Balázs); Sport2 20:15  Svédország–Franciaország (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Kangyal Balázs)