Melyik a jobbik az aktuális nagyon jók közül? • SportTV

Melyik a jobbik az aktuális nagyon jók közül?

2023. 12. 20. 10:31    
Olvasási idő: 2 perc

A két legjobb formában lévő olasz együttes küzd meg a Coppa Italia negyeddöntőjének negyedik helyéért, hogy csatlakozzon a Lazióhoz, a Fiorentinához és a Napolit meglepetésre Nápolyban kiütő Frosinonéhoz.

Az utóbbio időben bombaformába lendülő Joshua Zirkzee azért okozhat némi zavart az Inter-kapu előtt a San Siróban is… (Fotó: Getty Images)

Legutóbbi két mérkőzését a Bologna nem vesztette el (1 gy., 1 d.) az Inter ellen, amelytől az azt megelőző tízből 7-szer kikapott (3 gy.). A rossoneri  2014 óta először három egymást kövező meccsen nem kaphat ki a milánóiaktól. Az Inter legutóbbi három hazai meccsén a Bologna ellen 14 gólt rúgott, meccsenként 4.7-et. A milánói óriással találkozott a legtöbbször a Bologna az Olasz Kupában, 20-szor, ezekből csupán 4-et nyert meg, 3-szor remizett és 13 vereséget szenvedett. Ez a túloldalon rekord, majdnem ennyi győzelmet a milánóiak csak a Juventus ellen arattak (12) a Coppában. Az Inter legutóbbi 7 kupakieséséből 5 hosszabbítás után történt meg, legutóbb normál 90 percben az Udinese ellen esett ki 2014. január 9-én. A legutóbb 12 nyolcaddöntős kupamérkőzéséből a rossoblu 11-szer kiesett, ebből háromszor az Inter ellen. Kettejük kupahistóriájában az Inter legutóbb hosszabbításban maradt alul 2017 januárjában (2–3).
A kupában a Bologna legutóbbi 9 góljából 7-et a második félidőben szerzett. A két kivétel ebben a kiírásban született, Corazza a Cesena ellen a 2.,  Moro a Verona ellen a 41. percben talált a kapuba.
Hakan Calhanoglu három gólt ért el és négy asszisztot adott a Bologna elleni tétmeccsein, karrierje során csak a Fiorentina ellen volt eredményesebb (9  közvetlen hozzájárulás, 5 gól, 4 assziszt).
A Bolognában játszotta itáliai karrierje során Arnautovic a legtöbb meccset (54), s szerezte a legtöbb gólt (24), a nerazzurri mostani csatára még sosem játszott exklubja ellen. A 2003 februárjában született Giovanni Fabbiani az Inter utánpótlásának neveltje a legfiatalabb játékos, aki egy gólnál többet szerzett a Serie A-ban (7 meccsen 2 találat).
Rekordok sora itt és ott – a legnehezebb kérdés azonban, hogy a 15 legutóbbi tétmeccsén veretlen milánói együttes, vagy az elmúlt 16 találkozójából csak egyet elbukó Bologna kerül ki győztesen a a messze a legizgalmasabbnak jósolt Coppa Italia-nyolcaddöntőben. A győztes a nyolc között a Fiorentinát fogadja otthonában.

COPPA ITALIA, nyolcaddöntő. Sport1 20:45  FC Internazionale–Bologna FC (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila)