Bologna: egymeccsnyi szünet után újra sikerfolytatás? • SportTV

Bologna: egymeccsnyi szünet után újra sikerfolytatás?

2024. 03. 15. 12:41    
Olvasási idő: < 1 perc

Az elmúlt hónapokban parádésan menetelő Bologna ugyan megadta magát a csúcsesélyes Internek, e még őrzi a BL-t jelentő negyedik helyet (ha bejut, újonc lesz a csúcsligában). Az Empoli tagja a bentmaradásért folyó hatcsapatos versenyt futó mezőnynek, jelenleg orrhosszal még élvonalat jelentő pozícióban.

Zirkzee kényszerű távollétében Riccardo Orsolini a bolognaiak első számú góllövő reménysége, aki ósszel be is talált az Empoli kapujába (Fotó: Getty Images)

Az Empolinak nélkülöznie kell Fazzinit, aki a múlt héten megkapta ötödik sárgáját is, amely egymeccses automatikus eltiltással jár, Grassi is hasonló okból marad ki. Zurkowski az Empoli házi gólkirálya 4 góllal, nem meglepő a kis szám, hiszen a toszkán csapat 28 bajnokijából 15-ször maradt eredménytelen. Újabban Niang próbálja meg orvosolni a nagy gólaszályt, a szenegáli csatár a múlt szombaton excsapata, a Milan ellen nem lépett pályára azután, hogy az előző három találkozón betalált, mindannyiszor a cserepadról beszállva szerzett gólt összesen 108 perc alatt, mióta januárban megérkezett az Adana Demirsporból.
A vendégeknél Joshua Zirkzee sérülése okozott komoly gondokat, a holland csatár nagy részt vállalt a klub idénybeli sikereiből. Két számjegyű gólt ért el a Serie A-ban, labdatartó képességei döntően fontosak Thiago Motta támadóstratégiájának kialakításában. Ráadásul a közelmúltbeli sérülések miatt erősen döcögött ennek a csapatrésznek a játéka a piros-kékeknél. Jesper Karlsson bokaficam, Suomaoro sem léphet már pályára az idény végéig súlyos térdsérülése következtében.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (’24. 3. 15.)

EMPOLI–BOLOGNA

Az Empoli legutóbbi két meccsét szerzett gól nélkül vesztette el. Hármas legutóbbi ilyen sorozata 2023. június és szeptember között hatos vereségsorozata idején volt, akkor min a hat mérkőzését úgy bukta el, hogy egyszer sem talált a kapuba. + A Bologna idegenben még sosem nyert Empoliban Serie A-mérkőzést (4 d., 5 v.), egyetlen csapa sincs, amely ellen ennél hosszabb  hasonló szériája lenne (9, ugyanennyi van a Como ellen). + Azon játékosok közül, akik még nem szereztek gólt az idényben az öt európai topligában, az Empoliban játszó Nicolo Cambiaghinak van a legtöbb kapura lövési kísérlete (59) és a legmagasabb a várható gólmutatója (2.98)

SERIE A, 29. forduló. Sport 1 20:45  Empoli FC–FC Bologna (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván)