Magyar derbi a Bundesligában • SportTV

Magyar derbi a Bundesligában

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 21. 10:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Sallai Roland Freiburgba szerződése „magyar derbivé” avatja a Hertha–SCF Bundesliga-meccse, amelyen a válogatottunk exkapitánya vezette fővárosi alakulat a virtuális dobogóra fellépésért, nemzeti csapatunk jelenlegi balszélsőjének csapata pedig középmezőnybeli pozíciója stabilizálásáért küzd.

Dárdai Pál sérültlistája olyan hosszú, hogy hat sort kitölt a Kicker beharangozójában, ráadásul Rekik és Stark is csatlakozott a névsor tagjaihoz. A fiatalokat amúgy szívesen bevető szakvezető most kényszerből nyúlhat újabb ifjakhoz, Baakot és Luckassent is nevezi a találkozóra. Bár a középpályássor eddig jól teljesített, elképzelhető, hogy a cseh Darida újra helyet kap a kezdőben, lehet, hogy a veterán Kalou helyett.
A Freiburg edzője, Christian Streich (egyébként a két mester a két legrégebbi Bundesliga-kispad-birtokos…) a könnyebben sérült Petersen, Strenzel és Frantz közül csak az előbbi szolgálataira számíthat, a hírek szerint megpróbálkozik az egycsatáros felállási formával. Ez esetben lehet, hogy Sallait most a csúcsék pozíciójában láthatjuk játszani.
Ha a Hertha megőrzi százszázalékos hazai bajnoki mérlegét – eddig a Schalkét (2–0), a Mönchengladbachot (4–2) és a Bayernt (2–0) is legyőzte – , fellép a táblázat 3. helyére. Egy esetleges meglepetés vendéggyőzelem (a harmadik lehetne az idényben a hoffenheimi 3–1 és az augsburgi 4–1 után) a 9. helyig repítené Sallaiékat.
(Este felvételről a másik Bundesliga találkozót, a Mönchengladbach–Mainz mérkőzést is láthatják 21:45-tól a Sport1-en.)

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg (HER–FRE)

ÖSSZESEN: 24 mérkőzés, 9 Hertha-győzelem, 10 döntetlen, 5 Freiburg-győzelem /32–26-os gólkülönbség.
BERLINBEN: 12–3–6–3/10–13.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Freiburgban 1–1, Berlinben 0–0.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Michael Preetz 3, ill. Ivica Banovic, Martin Braun és Altin Rraklli 2-2 gól.

BUNDESLIGA, 8. forduló. Sport2 15:30  Hertha BSC–SC Freiburg (kommentátor: Fülöp László); Sport2 21:45 Borussia Mönchengladbach–FSV 05 Mainz (kommentátor: Méhes Gábor)