Szalaiék Európa-ligás helyen zárnának • SportTV

Szalaiék Európa-ligás helyen zárnának

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 23. 13:57    
Olvasási idő: 2 perc

Összesen két mérkőzés van hátra a Bundesligában 2018-ból. Mi természetesen mindkettőt közvetítjük. De jobban a másodikat, az igazi évzárót várjuk, persze elősorban azért, mert remény van arra, hogy magyarral búcsúztassuk a szezont: Szalai Ádámmal, válogatottunk centerével.

AUGSBURG–WOLFSBURG

Egy-egy középmezőny-,  illetve alsóházbeli csapaté az esztendő utolsó előtti meccse. Az Augsburg éppen a selejtezős vonal felett helyezkedik, győzelem esetén négypontnyira elrugaszkodhatna a Stuttgarttól. Vendége, a Mainz vereség esetén is marad jelenlegi helyén, a 12.-en. Győzelemmel viszont nem csupán két helyet ugrana előre, hanem csupán kétpontnyi távolságra kerülne az El-helytől.
Óvatos meccsre kell számtani, ha a csapatok nem akarják hiányosan kezdeni az új idényt és az új esztendőt: a hazaiaktól Gouweleeuw, D. Baier és Khedira, a vendégektől Weghorst kapott eddig 4-4 sárga lapot eddig, az ötödik pedig eltiltással jár.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (AUG–WOL)


ÖSSZESEN: 14 mérkőzés, 6 Augsburg-győzelem, 5 döntetlen, 3 Wolfsburg-győzelem/ 14–10-es gólkülönbség
SINSHEIMBEN: 7–3–2–2/ 6–5
A 2017–18. IDÉNYBEN: Augsburgban 2–1, Wolfsburgban 0–0
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Halil Altintop, Tobias Werner és Dominik Kohr 2-2, ill. Daniel Didavi és Naldo 2-2 gól

HOFFENHEIM–MAINZ

A záró mérkőzést tehát Szalai csapata, a Hoffenheim vívja, a Mainz ellen hazai pályán, a sinsheimi Wirsol Rhein-Neckar-Arenában. Érdekes módon a csapat rendkívül egyenletes teljesítményt nyújt, színhelytől függetlenül. Otthon és idegenben egyaránt 3–2–2 a mérlege, ez a hazai táblázaton csak 10. helyet ér, az idegenbelin viszont 5.-et. Összességében pedig egyelőre 7. az együttes, az előtte helyezkedőknél eggyel kevesebb mérkőzést játszva. Ha csupán egy pontot szerez vasárnap kora este, a 6., ha két vagy több góllal nyer, az ötödik helyre lép előre. Mindkettő Európa-ligát ér, a jobbik főtáblás, a gyengébb selejtezős indulást.
A „mi fiunk” jócskán kivette a részét a bajnoki szereplésből. A 16 mérkőzésből 14-szer lépett pályára, 9-szer volt kezdő, ebből 3-szor lecserélték, 5-ször viszont csereként szállt be a meccsbe. Összesen 884 játékpercet töltött a pályán, 30 kapura lövéséből (fejeséből) 4-szer talált be, emellett 2 gólpassza is volt. Osztályzatai a Kickernél eléggé szórnak, egyszer kapott 1.5-t, amely a legkiválóbb osztályzatok egyike, Freiburg elleni 3–1-en, amelyen nem mellesleg két gólt is szerzett.  2-est érdemelt ki a Nürnberg ellen, ugyancsak 3–1-re megnyert hazai meccsen, szintén gólt szerezve.  Ugyanakkor négyszer is 4.5-ös osztályzattal értékelték, ez az 1–6-os skálán meglehetősen gyengécske.
A szaklap előzetese szerint Ádám – aki összesen 203 Bundesliga-meccsnél és 49 gólnál tart –  a kezdőben kap helyet, az algériai Belfodillal alkotja a csatárkettőst. Ha így lesz, várjuk a győzelmet, a jó osztályzatot – és legfőképpen a félszázadik Bundesliga-gólt is. (Nem mellesleg: Szalai a 49-cel is „vastagon” magyar csúcstartó, Husztinak 39, Lisztes Krisztiánnak 20 Bundesliga-gólja van.) Tegyük hozzá: a mi csatárunk igen gólerős ebben a párharcban, igaz a másik oldalról:  4 góllal, Yunus Mallival holtversenyben ő a Mainz társgólkirálya, a mai kubja, a Hoffenheim elleni találkozókon…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (HOFF–MAI)


ÖSSZESEN: 18 mérkőzés, 6 Hoffenheim-győzelem, 5 döntetlen, 7 Mainz-győzelem/ 34–32-es gólkülönbség
SINSHEIMBEN: 9–4–2–3/ 17–12
A 2017–18. IDÉNYBEN: Mainzban 3–2, Sinsheimben 4–2
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Mark Uth 6, ill. Szalai Ádém és Yunus Malli 4-4 gól

BUNDESLIGA, 17. forduló. Sport2 15:30 FC Augsburg–VfL Wolfsburg (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 18:15 TSG 1899 Hoffenheim–FSV ’05 Mainz (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Mészáros Ábel)