Fucsovics napzárója a grúz bajnokkal

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 14. 01:24    
Olvasási idő: 2 perc

Fucsovics Marci elsőből utolsóvá lett. Nem kell persze megijedni, csupán a rotterdami tornaszervezők időrendjében történt ez a nagy változás, szerdán délelőtt 11-kor kezdett Klizan ellen, csütörtökön viszont a centerpályára kapott beosztást, az esti program záró összecsapását vívja a grúz Nikoloz Baszilasvilivel.

Fucsovic Marci egy újabb negyeddöntőbe jutással tovább lépdelhetne felfelé a világranglistán (Fotó: Getty Images)

A centerpálya programja a Mihail Kukuskin (a világranglistán: 53.)–Demir Dzumhur (vlr.: 56.) mérkőzéssel kezdődik délelőtt 11-kor. A két teniszező közül kétségkívül a bosnyák éljátékos “dobta a nagyobbat” az előző körben:  három szettben elbúcsúztatta a versenytől a görög Cicipaszt, az új generáció egyik legnagyobb ígéretét. A két játékos ATP-eseményen eddig kétszer mérkőzött meg, mindkettőt a bosnyák nyerte meg, 2016-ban a miami 1000-esen, tavaly Marseille-ben, egyformán döntő szettben. (Igaz, korábban 2013-ban Kassán egy challengeren meg a kazah nyert, szintén három játszmában.)
A második találkozó főszereplői   igazi “korosztályos csatát vívhatnak”. Az 5. kiemelt Daniil Medvegyev (vlr.: 16.) a maga 23 évével potom 12 esztendővel fiatalabb ellenfelénél, Fernado Verdascónál (vlr.: 26.). Az orosz 131 és a spanyol 918 ATP-mérkőzéséből kettő a közös halmaz, tavalyelőtt a montpellier-i nyolcaddöntőben Medvegyev, tavaly a s’hertogenboschi 250-esen ugyanebben a fázisban Verdasco győzött, egyaránt szettveszteség nélkül.
A harmadik mérkőzésen az újra visszakapaszkodóban lévő, kiváló formát mutató Jo-Wilfried Tsonga (vlr.: 140.) meccsel az első nap meglepetésgyőztesével, a 2. kiemelt  Karen Hacsanovot legyőző hazai “matadorral”, Tallon Griekspoorral (vlr.: 211.). A rutinos francia 15 profi évvel, 658 hivatásos mérkőzéssel és több mint 21 millió megkeresett dollárral jár előrébb a hollandnál, majd kiderül, a pályán is megmutatkozik-e ez a különbség.

Nikoloz Baszilasvili egy kicsivel esélyesebbnek tűnik, de Fucsovics több ilyent legyőzött már az elmúlt másfél esztendőben (Fotó: Getty Images)

Az esti első mérkőzés (Nisikori–Gulbis) nyilván nem kerül képernyőre a darts Premier League élő közvetítése miatt, Fucsovics Baszilasvili elleni meccséről persze nem maradunk le. Bajnokunk először játszik a grúz élversenyzővel, aki 18 hellyel áll előtte a világranglistán, egy évvel fiatalabb nála, de hárommal előbb lett profi, és akinek már 500-as tornagyőzelme is van tavalyról Pekingből. Ennek ellenére ha Fucsovics olyan összeszedett, koncentrált játékot nyújt csütörtök késő este, mint szerdán délelőtt, egyáltalán nem reménytelen a negyeddöntőbe jutása. (A párosítás győztese egyébként az előző mérkőzés továbbjutójával harcol meg az elődöntőért.)

ATP 500-AS  VERSENY, Rotterdam. Sport2 11:00 és 23:30(?) nyolcaddöntő mérkőzések (kommentátor: Kaplár F. József és Fazekas Erzsébet)

Cookie beállítások