A Kiel versenyben maradna • SportTV

A Kiel versenyben maradna

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 17. 09:35    
Olvasási idő: 2 perc

Noha a THW Kiel egyelőre csak 5. a kézilabda Bundesliga táblázatán, de BL-kötelezettségei miatt két mérkőzéssel hátrébb jár a mezőny nagy részénél. A vesztett pontokat (2) tekintve viszont holtversenyben áll a listavezető Hannoverrel, ha tehát győz Wetzlarban, őrzi bajnokjelölti státusát.

Patrick Wiencek és Domagoj Duvnjak, a zebrák két szuperklasszisa sokat tehet hozzá a két pont megszerzéséhez Wetzlarban (Fotó: Getty Images)

A HSG Wetzlar sosem tartozott a Bundesliga élcsapatai közé. Teljes hazai és nemzetközi dicsőséglistája csupán három tételből áll: Német Kupa-döntős volt 1997-ben és 2001-ben, KEK-döntős 1998-ban, de mindhárom fináléját el is vesztette. (Utóbbit még a sokkal kacifántosabb HSG Dutenhofen/Münchholzhausen néven.)  A legutóbbi befejezett idényben is csupán a 10. helyen zárt a bajnokságban. Keretében a német játékosokon kívül három svéd, két norvég, egy-egy (honosított) katari, szerb, horvát, izraeli, svájci, macedón, portugál és montenegrói kézilabdázó található.
A Kiel ezzel szemben a liga tradicionális óriásainak egyike. Ebbe a körbe rajta kívül a Flensburg és a Löwen tartozik, no meg a Magdeburg,  s idén a Hannover igyekszik betörni az „exkluzív klub” kapuját.

A THW eddigi 7 bajnokijából hatot megnyert, csupán a nyitó összecsapását bukta el még szeptember elején Magdeburgban, egyetlen góllal (32–31). Közben a BL-ben négy mérkőzésből 3 győzelemmel, 1 döntetlennel az élen áll a többek közt a legutóbbi kiírás két döntősét, a Vardart és a Veszprémet is magában foglaló B-csoportban.
A „zebrák” kimerítő programja tovább folytatódik. 45 órán belül két országban két sorozatban kell helyállniuk, hiszen a csütörtök esti wetzlari csata után szombat kora este már Montpellier-ben kell fellépniük a BL-ben.

A wetzlari Rittal Arena nem tartozik a vendégcsapatok kedvenc pályái közé. A Magdeburg például 28–27-es vereséget szenvedett ott, a címvédő bajnok Flensburg is otthagyott egy pontot 27–27-es döntetlenjével. A két csapat két hete a Német Kupában küzdött meg ugyanott, és a helyi zöld-fehérek óriási erőfeszítésekre késztették a Kielt, amely csupán 26–25-re tudott nyerni végül.  A győztes gólt szerző Pekeler szerint: „Ahogy a kupában játszottunk, általában nem lehet megnyerni egy mérkőzést. Csütörtökön jóval többet kell mutatnunk.”
Szerdán a Kiel játékosai busszal utaztak Wetzlarba, a csütörtök esti meccs után  Frankfurtba mennek tovább, ahol a repülőtéri szállodában éjszakáznak, majd péntek reggel elrepülnek Párizsba, onnan rövid várakozás után tovább Montpellier-be, ahol tíz és félezer néző várja a szombat délután negyed 6-kor a Sud de France Arenában kezdődő BL-meccset.
„Természetesen a két pontért megyünk Wetzlarba, amelynek megszerzése roppant nehéz lesz. Százszázalékos figyelmet kell fordítanunk a meccsre” –  összegzett röviden Rune Dahmke, a kieliek balszélsője.

KÉZILABDA BUNDESLIGA, 10. forduló. Sport1 19:00 HSG Wetzlar–THW Kiel (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)