A kommentátorok rémálma jött a Bundesligába • SportTV

A kommentátorok rémálma jött a Bundesligába

2023. 08. 19. 07:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Elias Ellefsen á Skipagøtu személyében 21 éves feröreri sztárjelölt érkezik a német kézilabda Bundesligába. De lehet, ő lesz a kommentátorok rémálma is.

Bár még néhány nap hátravan a német kézilabdaidény nyitányáig (augusztus 23-án a THW Kiel-RN Löwen Szuperkupa-mérkőzéssel indul a buli, amit 19 órától élőben közvetítünk a Sport2-n), a Bild című napilap viccesen már kongatja a vészharangot, mondván, ki lesz képes kimondani rendesen a THW új sztárja nevét. Merthogy ettől a szezontól kezdve a feröeri Elias Ellefsen á Skipagøtu is a kielieket erősíti, miután 2027-ig szóló szerződést kötött a klubbal.

„Sokszor megkaptam már a kérdést, hogyan is kell kiejteni a nevem – nevetett a felvetésen a 21 éves irányító. – Pedig egyáltalán nem nehéz kimondani a nevem. A Ski-t úgy kell kimondani, mint a si-t, így aztán a vezetéknevem Si-pa-gö-tu. Ami annyit tesz, hogy a Hajós utcán. Az Ellefsen édesanyám vezetékneve. Az á Skipagøtut pedig az üknagypapámig tudom visszavezetni. Meg akarta változtatni a nevét, és úgy döntött, annak az utcának a nevét választja vezetéknevéül, ahol a háza állt. Abban az utcában lakott, amelyeken a hajókat vitték le a vízhez.”

Ellefsen á Skipagøtu a svéd Sävehoftól, a bajnokság MVP-jeként érkezik a Bundesligába, a nyáron pedig bekerült az U21-es vb álomcsapatába, illetve hazavihette a gólkirálynak járó trófeát. Kézilabdás családból származik, az édesanyja, Gunn a feröeri szövetség elnöke, édesapja, Jens pedig hajdan válogatott kapus volt. A srác pedig már profi, ami az antrékat illeti: „Mióta kézilabdát nézek, az a vágyam, hogy a Bundesligában szerepelhessek, ha lehet, akkor a THW-ban. Büszkeséggel tölt el, hogy a Kielben és a német ligában bizonyíthatom, mire vagyok képes.”

Kapcsolódó

A LEGNEHEZEBBEN KINONDHATÓ NEVŰ SPORTOLÓK

Worapeerachayakorn Kongphopsarutawadee  strandröplabda thaiföldi
Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques             kosárlabda              amerikai
Boli Bolingoli-Mbombo labdarúgás        belga
Pierre-Luc Létourneau-Leblond jégkorong          kanadai
El Hadji Papy Mison Djilobodji  labdarúgás        szenegáli
Khvicha Kvaratskhelia  labdarúgás        grúz
Prapawadee Jaroenrattanatarakoon    súlyemelés        thaiföldi
Lazarosz Hrisztodulopulosz       labdarúgás        görög
Joseph Oluwagbemiga Mayowa Hungbo            labdarúgás        angol
Chikkarangappa S          golf       indiai

Forrás: bild.de