Megállítják-e az oroszlánok a zebrákat? • SportTV

Megállítják-e az oroszlánok a zebrákat?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 07. 10:29    
Olvasási idő: 2 perc

A parádés őszt produkáló Kiel (becenevén: a zebrák csapata) nagy menetelésében most jelentős bajnoki akadály előtt áll: a német kézilabda utolsó két évtizedbeli óriástriójának másik tagjához, a Rhein-Neckar Löwenhez (oroszlánoknak is hívják a klubot) látogat Mannheimbe.

Niclas Edberg (balról) "csak" a 6. a Bundesliga góllövőlistáján 9 mérkőzésen elért 70 góljával, de a lövési hatékonysága jobb, mint a listavezető, 11 meccsen 85 gólos Löwen-sztáré, Uwe Gensheimeré (Fotó: thw-handball.de)

A mérkőzést a Bundesliga háromnapos 12. fordulójának nyitó napján játsszák.
A Kiel szeptember  7., a Magdeburgtól idegenben elszenvedett egygólos vereség (32­–­31) óta 13 tétmérkőzést (6-6 bajnoki és BL, egy Német Kupa) vívott, s egyetlen döntetlen, a Kielce elleni hazai 30–30 kivételével az összeset meg is nyerte! Ennek a fantasztikus menetelésnek szeretne véget vetni a Löwen, amely eddig az összes Bundesliga-játéknapon játszott, ám sajátos módon csupán háromszor otthon, 8 mérkőzését idegenben vívta meg. Azt a három hazai találkozót azonban kivétel nélkül megnyerte, igaz, a táblázat 12-14. helyén található ellenfelek, a Wetzlar, a Bergischer HV és a Bolingen ellen.

„Kiváló csapat az oroszlánoké, mindig nagyszerű, világszínvonalú játékosaik vannak. Nekünk a legjobbunkat kell nyújtanunk, de nekik is nagyon erős játékot kell játszaniuk, ha meg akarnak verni minket. Minden meccsünkön magabiztosak vagyunk, fontos, hogy mielőbb felvegyük a játék ritmusát” – mondta Niclas Ekberg, a THW legeredményesebb „zebrája” az idényben 70 góllal.

„Meg tudjuk verni az kielieket itthon, de maximális teljesítményre van szükségünk ehhez. Egyelőre nem kiegyensúlyozott a teljesítményünk, de hát ez betudható az új edzőnek, illetve az új játékosok beépítésének” – mondta a kieliek klubhonlapjának előzetesként Oliver Roggisch, a mannheimiek sportigazgatója. Az érkezők között elsősorban Uwe Gensheimer emelendő ki, aki hároméves párizsi szereplés után úgy tért vissza anyaegyesületébe, amelynek mezét korábban 13 évig viselte, mintha el sem ment volna. 85 góljával ­– amely csapata összes találatának 27%-a – vezeti a Bundesliga góllövőlistáját. Őt mindenképpen hatástalanítania kell a zebrák védekező játékának, ha a nagyszerű szériát folytatni akarják.

Ami a párosítás múltját illeti, 44 eddigi tétmérkőzésükből (bajnoki, kupa, nemzetközi kupa) 29-et a rekordbajnok nyert meg, 13 Löwen-siker és 2 döntetlen mellett. Ezekből 30 volt Bundesliga-találkozó, ott 21–8–1 az eredménysor, értelemszerűen a Kiel javára. Az oroszlánok legutóbb 2017 októberében, egy mannheimi bajnokin tudtak nyerni, azóta mindhárom találkozójukat, egyformán a Bundesligában a THW zárta győztesen, 5-3-3 góllal felülmúlva ellenfelét.

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, 12. forduló. Sport2 19:30 Rhein-Neckar Löwen–THW Kiel
(kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Pásztor István)