Világbajnokok és az első kiemelt estéje • SportTV

Világbajnokok és az első kiemelt estéje

Sport TV avatar Sport TV 2020. 01. 08. 09:49    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán lezárul az első kör a női viadalon, a férfiak közül öten pedig már negyeddöntősök lesznek a nap végére a 2020. évi BDO-dartsvilágbajnokságon.

Michael Unterbuchner a nap meccsét vívhatja a 2015-ös világbajnok Scott Mitchell-lel (Fotó: Getty Images)

A második forduló, azaz a nyolcaddöntő mérkőzései már az egyik fél negyedik győzelméig tartanak a tornán.

A délután Wayne Warren és Andy Hamilton, az 5. és a 12. kiemelt mérkőzésével kezdődik. A walesi a torna negyedik legmagasabb körátlagával (92.75) az eddigi legjobb meccsen verte meg az elő körben az ugyancsak 90 fölött dobó ausztrál Thompsont. Hamilton pedig a mezőny egyetlen PDC-vb-döntőse, igaz, azt a finálét 8 évvel ezelőtt vívta meg – és vesztette el – Adrian Lewis ellen.

Az angol Lorraine Winstanley idén sem adná alább a tavalyi döntőnél, sőt… Az első fordulóban mindenesetre egy honfitárson kellene túljutnia (Fotó: Getty Images)

A középső délutáni találkozó az utolsó női első körös mérkőzés, két angol, Lorraine Winstanley és Casey Gallagher között. Winstanley kisasszony a nagyobb név, nem csupán, mert ő a 8. kiemelt, hanem mert jubilál, most sorrendben tizedszer vesz részt a vb-n. A legjobb eredményét tavaly érte el, amikor bejutott a döntőbe, ahol viszont esélyesként kikapott a kiemelés nélkül induló japán Szuzuki Mikurutól. Korábban két major versenyen is bizonyította klasszisát, 2017-ben megnyerte a World Masterst, egy évre rá döntőzött a World Darts Trophyn. Gallagher ötödször indul, legjobb szerepléseként 2016-ban negyeddöntős volt. A két versenyző tavaly ugyanebben a fázisban, az első fordulóban mérkőzött meg egymással, Winstanley döntő szettben bizonyult jobbnak.
A délutánzáró harmadik összecsapás az egyetlen a napon, amelyen nem kiemeltek csatáznak ­ akik persze könnyen kikövetkeztethetően az előző körben kiemelten jutottak túl. Chris Landman 3–2-vel ütötte ki a 4.-ként rangsorolt angol Dave Pariettit, Ben Hazel pedig már két, ugyancsak 3–2-es meccsen van túl, a selejtezőben az amerikai Chaneyt, az első fordulóban a 13. kiemelt Gary Robsont verte meg döntő játszmában.

Két vb-győzelem és egy döntős szereplés után Scott Waitesnek most az első kiemeltet kellene kiütnie a negyeddöntőbe jutáshoz (Fotó: harrowsdarts.com)

Délután is lesznek jó játékosok, este viszont egyenesen „BDO-sztárparádét” láthatunk. Nyitányként az első kiemelt Wesley Harms a világbajnokok csatájában győztes, kétszeres trófeabirtokos, tavalyi döntős Scott Waites ellen lép a pódiumra. Nem először csapnak össze, sőt öt eddigi találkozójuk közt egy tornadöntő is akad. Összesítésben Harms 3–2-re vezet, viszont eddigi egyetlen fináléjukat az angol 6–1-re nyerte meg az European Darts Openen 2019 júniusában. Az volt a második csatájuk, az azóta lejátszott mindhármon viszont egyaránt a holland bizonyult jobbnak.

Talán a nap mérkőzése lesz az ezután következő Michael Unterbuchner–Scott Mitchell csörte. A német az eddigi második legmagasabb –­ és legjobb vesztes – körátlagot (94.23) produkáló holland Willem Mandigerst múlta felül sokkal jobb duplára dobásával, az öt évvel ezelőtti Scott Mitchell meg az angol kölyökzseni Leighton Bennettnek mutatta meg, hogy a felnőtt és az ifimezőny közt azért még van némi különbség. A két játékos most mérkőzik meg először hivatalos tornán.

A nap záró játékára a 3. kiemelt Richard Veenstrát és a 14. David Evanst szólítják a színpadra. A holland kevésbé küzdött meg Justin Hooddal (3–1), mint vans az ugyancsak honfitárs, azaz angol Nick Fullwell-lel, akit csak jobb kiszállózásával vert meg. Evans egyébként újonc, a két dartsosnak ugyancsak ez lesz az első ütközete.

Kapcsolódó

A BDO-vb ötödik napjának teljes műsora

Délután

Wayne WARREN (walesi, 5. kiemelt)–Andy HAMILTON (angol, 12.) ­– férfi nyolcaddöntő
Lorraine WINSTANLEY (angol, 8.)–Casey GALLAGHER (angol) – női 1. forduló
Chris LANDMAN (holland)–Ben HAZEL (angol) – férfi nyolcaddöntő

Este

Wesley HARMS (holland, 1.)–Scott WAITES (angol, 16.) – férfi nyolcaddöntő
Michael UNTERBUCHNER (német)­–Scott MITCHELL (angol, 9.) ­– férfi nyolcaddöntő
Richard VEENSTRA (holland, 3.)–David EVANS (angol, 14.) – férfi nyolcaddöntő

Sport2 14:00 és 20:00 BDO-dartsvilágbajnokság, London, 5. nap, férfi nyolcaddöntő és női 1. forduló (kommentátor: Fülöp „180” László és Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)