Fel, a középdöntőre! • SportTV

Fel, a középdöntőre!

Sport TV avatar Sport TV 2020. 01. 15. 10:06    
Olvasási idő: 2 perc

A torna előtt erre aligha számított bárki: a magyar válogatott harmadik csoportmérkőzésre úgy áll ki, hogy a lehetséges háro0m eredmény közül kettő biztosan a tovább jutását jelentené, s ponttal rajtolást a középdöntőben. Mi több, a harmadik eredmény, a vereség lehetséges variáció közt is van olyan, amely ponttalanul bár, de tovább juttatná együttesünket. Természetesen az Eb malmői E-csoportja utolsó két csoportmérkőzését egyaránt élőben közvetítjük a Sport1-en!

Mikler Roland fantasztikus védéseire most is szükség lenne a tovább jutáshoz (Fotó: 2020men.euro-ehf.com)

MAGYARORSZÁG–IZLAND  

Az izlandi kézilabdacsapat emlegetésekor száz sportrajongóból 99-nek biztos egy hét és fél évvel ezelőtti mérkőzés ugrik be: a londoni olimpia negyeddöntője. Akkor a teljesen outsidernek tartott magyar csapat hosszabb0tás után 34–33-re legyűrte a sokkal esélyesebbnek tartott északi csapatot, bejutván a legjobb négy közé, nem kis mértékben a zseniálisan játszó és 9 gólig jutó Nagy László vezérletével.

Most, ennyi év után Nagy Laci a szövetség alelnökeként tesz meg mindent a mai utódok sikereiért. Akik valóban nagy siker előtt állnak – gyakorlatilag a kezükben van saját tovább jutásuk. Ha csak egy pontot is szereznek, a két együttes kéz a kézben – és azzal az egy ponttal – megy tovább és a középdöntőben folytathatja.  Még hízelgőbb végkifejlet számunkra, ha a mieink nyernek – abban az esetben is ez a két csapat jut tovább, az olimpiai és világbajnok dánok kára, aki abban az esetben utazhatnak haza.

Számot kell vetnünk azzal a lehetőséggel is, hogy az eddig százszázalékos Izland megnyeri ezt a mérkőzést is. Mivel a dánok ellen 31–30-ra győzött, ha a mieink 31-nél több gólt érnek el, de csak egy góllal kapnak ki, abban az esetben is Gulyás István csapata még továbbjutó, igaz, abban az esetben pont nélkül kezdi a középdöntőt.
Ezek a számunkra kedvező lehetőségek.

Alexander Petersson villogott az oroszok ellen. A mi védekezésünknek most rá is igencsak figyelnie kell (Fotó: 2020men.euro-ehf.com)

Persze, Gudmundur Gudmundsson csapata – a mester vezette diadalra Dániát a riói olimpián –  az eddigiek alapján egynél több góllal is megverheti a mieinket. Londonban annak idején körülbelül ugyanennyire voltak esélyesebbek az északi szigetország fiai – aztán jöttek Nagy Laciék…

 DÁNIA–OROSZORSZÁG

Mint már szó volt róla, Dánia sorsa az ő meccsét megelőző két csapat kezében van. Ha az úgy alakul, hogy a két legnagyobb cím védője irdik, kkür is becsüketbőlk csak nefifut, hogy legyőzze az eddig nullás oroszokat. Ha pedig marad esélye, valószínűleg „százhúsz százalékkal” harcol majd a szalmaszál megragadásáért. Így vagy úgy, hatalmas fantázia kell ahhoz, hogy bárki is szoros mérkőzést vizionáljon az utolsó Malmö Arena-beli csoportmérkőzésre.

FÉRFI EB, csoportkör, 3. forduló. Sport1 17:30 Izland–Magyarország (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakértő: Juhász Ádám és Pásztor István); Sport1 20:15 Oroszország–Dánia (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Juhász Ádám és Pásztor István)