Folytatódik a Frankfurt-feltámadás? • SportTV

Folytatódik a Frankfurt-feltámadás?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 07. 08:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A téli tavasz egyik üdítő csapata a Frankfurt, amely akár folytathatja is rakétázását felfelé a Bundesliga bajnoki táblázatán.

A hotvát válogatott Tin Jedvaj (balról) és a portugál André Silva péntek este a Commerzbank Arenában is többször összecsaphat (Fotó: Getty Images)

Az előző idényben végig a tűzben edződő, El-elődöntős, bajnoki 7. Frankfurt tavaly nyáron elvesztette, pontosabban eladta a sikerekben jócskán részes Haller, Jovics, Rebic trió, és az értük kapott pénzért nem sikerült versenyképes csapattá gyúrható játékosokat szerződtetni. A gárda mindössze a 13. helyen zárt a táblázaton, csupán három ponttal megelőzve a már osztályozós helyen szenvedő Düsseldorfot.
Aztán erre az évre mintha kicserélték volna Adi Hütter együttesét. 2020 első négy tétmérkőzéséből hármat megnyert, egyet adott csak döntetlenre, ennél jobb teljesítményre (4 győzelem) csak a bajnoki és kupa-örökrangsor szuverén vezetője, az FC Bayern volt képes.
Az osztrák mester megtalálta az ideális felállást (4-4-3), a hozzá való játékosokat, nem is nagyon változtatgat, persze kérdés, mi lesz, ha az ismét háromfrontos megterhelés (bajnokság,. kupa, Európa-liga) még keményebbé válik.
Egyelőre a Düsseldorfban nyertes, a kupából a tavalyi döntős, nem mellesleg a bajnoki táblázaton jelenleg is második Lipcsét kiverő gárdában csak egy csere várható, Ilsankert Rode válthatja a középpályán.
Az Augsburg egy hellyel és egy ponttal áll a Frankfurt előtt, úgyhogy egy döntetlennel akár tartani is tudná a különbséget. A kapuba náthás megbetegedése után visszatér Koubek, ha mégsincs a kezdésre 100%-os állapotban, Luthe véd.  A védekező középpályás duó jobb oldalára esetleg Framberger kerülhet Khedira helyére.  A támadó szekcióban Frode Jensen helyett esetleg Hahn vagy Finbogason számít alternatív megoldásnak.

BUNDESLIGA, 21. forduló. Sport1 20:15  SG Eintracht Frankfurt–FC Augsburg (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Puhl Sándor)