Lipcse: a pontszerzés már dobogót ér • SportTV

Lipcse: a pontszerzés már dobogót ér

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 01. 11:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha a Bayernt kivesszük a sorból – a bajorok sorrendben 8., összességében 29. bajnoki címe szinte már bizonyosnak tekinthető – , négyes versenyfutás folyik a maradék három BL-helyért, közvetve a dobogó két alsó fokának birtoklásáért is. A 29. játéknapon a Leverkusen szűk egy-, a Gladbach háromgólos, a BVB pedig kiütéses, ötgólos sikert aratott. Hétfőn este a forduló záró mérkőzésén Kölnben a Leipzigen a sor.

A novemberben Lipcsében duplázó svéd válogatott Emil Forsberg Kölnben lehet, hogy a cserék közt vár bevetésre a mérkőzés elején (Fotó: Getty Images)

A lipcseiek egy ponttal állnak a Leverkusen, hárommal a Mönchengladbach mögött, de mindkettőnél jelentősen jobb a gólkülönbségük (+41, a +18-cal, illetve a + 22-vel szemben). Mivel a Bundesligában pontegyenlőségnél a gólkülönbség az első számú besorolási szempont, Kölnből egyetlen pont is elég az RBL-nek, hogy a táblázat harmadik helyére ugorjon fel.
Persze, Gulácsi és társai nem egy, hanem három pontért utaztak a dóm városába, annak megszerzésével kétpontnyi közelségben maradnának a második BVB mögött.

Mindkét együttes két remit játszott az újrakezdés óta, csak mig a Köln harmadik eredménye egy 3–1-es vereség a Hoffenheimtől, a lipcseieké egy 5–0-s idegenbeli siker Mainzban. A Bundesliga „alapító bajnoka” csak a három ponttal mozdulhatna el jelenlegi 11. helyéről, a zuhanórepülésben lévő Schalke megelőzésével.

A hazai együttesbe visszatérhet a válogatott Kevin Hector, a piros lapja miatt eltiltott Bornauwot Jorge Meré helyettesíti a középső védőkettősben. A lipcseieknél a korábbi csapatkapitány Willi Orbán egyelőre még mindig csak a cseresorban kezd, a Hertha ellen gyengélkedő Kampl helyére alighanem Laimert teszi be a csapatba Nagelsmann mester. A párosítás lipcsei gólkirálya, Forsberg –  három gólt szerzett eddig a kölniek ellen, az őszi meccsen ebből kettőt – is vélhetően a cserék közt üldögélve kezdi a találkozót.

Kapcsolódó

Köln–Leipzig örökmérleg

Összesen: 5 mérkőzés, 1 Köln-győzelem, 1 döntetlen, 3 Leipzig-siker, 6–11-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez
Kölnben: 2–0–1–1 / 2–3. Kölnben a Bundesligában:  ugyanez
Az őszi mérkőzésen: Leipzig–Köln 4–1. G.: Forsberg (2), Werner, Laimer, ill. Czichos (2019. 11. 23.)
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): Oszako Judzsa (4 mérk.–3 gól–1 lap), ill. Emil Forsberg (4–3–0)

BUNDESLIGA, 29. forduló. Sport1 18:30 a forduló összefoglalója; 19:30 Germánia Budesliga-show (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila és Mészáros Ábel); 20:30  1. FC Köln–RasenBallsport Leipzig (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila)