Szombati meccstrió, három német csapattal • SportTV

Szombati meccstrió, három német csapattal

Sport TV avatar Sport TV 2020. 08. 29. 12:38    
Olvasási idő: 2 perc

Noha a Bundesliga rajtjáig még három hét hátravan, a német csapatok gőzerőveól folytatják felkészülésüket. Szombaton hármat is megmutatunk közülük, ketten egymáés ellen játszanak, a harmadik mérkőzésünk meg egy tiszta angol tesztmeccs lesz. Mindhármat élőben láthatják, két csatornánkon.

Helyet kap-e Dárdai Marci a Herthában a holland klassziscsapat ellen? (Fotó: kicker.de)

Időben elsőként a német párosítással kezdünk, a legutóbbi Bundesliga 6. helyezettje, a Hoffenheim a 13. helyezett Mainzcal játszik. A sinsheimi alakulat egy könnyed 7–1-gyel kezdte edzőmeccsei sorát a wiesbadeni Wehen ellen, majd 1–0-ra sikerült felülmúlnia a Greuther Fürthöt, végül 2–2-re végzett a Saarbrückennel.
A Mainz elsőre 6–0-ra verte meg a Würzburger Kickerst, majd 1–0-ra kikapott a harmadosztályú Sandhausentől. Utóbbi mérkőzésen egy félóra játékidőt kapott csereként Szalai Ádám, aki Matete helyére állt be, egyedüli ékként. Mivel egykori csapata ellen játszhat mostani és korábbi klubjában, érdemes feleleveníteni, hogy bajnoki meccsen mainziként a Hoffenheim ellen 5 meccsen 4 gólt szerzett – 2012 októberében az ő mesterhármasával nyert csapata 3–0-ra, fordított párosításban a TSV1899 mezében 6 találkozón 5-ször talált be jelenlegi csapatának.

Joe Hart Rómából jött a Spursbe, de hivatalosan a Burnleytől vették meg a fővárosiak. Kérdés, ki tudja-e szorítani a kapuból a világbajnok Hugo Llorist (Fotó: Getty Images)

Délután 4-től két angol együttest mutatunk, a Tottenham Hotspur fogadja a másodosztályú Birmingham Cityt. José Mourinho csapata két előszezonos meccsen van túl, a múlt héten 3–0-ra győzte le az Ipswich Townt (gólok: Szon Hung Min 2, Sessegnon), pénteken pedig 4–1-re verte meg a Readinget (g.: öngól, Alli, Szon és Lamela), ez utóbbit mi is közvetítettük. A Spurs legnagyobb nyári szerzeménye, a 33 esztendős, 75-szörös válogatott Joe Hart ­ egy félidőt védett, a világbajnok Hugo Llorist felváltva. Ugyancsak szerepelt, méghozzá a kezdőben a 25 esztendős, 33-szoros dán válogatott középpályás Pierre Erik Höjbjerg is, az egykori Bayern-játékos négyéves southamptoni szolgálat (109 bajnoki, 4 gól) után tette át székhelyét a White Hart Lane-re.
A Birminghamnek –  amely éppen hogy megmenekült a kieséstől a Championshipben, a 20. helyen végzett csupán két ponttal többet szerezve a már kieső Charltonnál – az első tesztmeccsét éppen a Charlton Athletic ellen játszotta, amely 1–1-re végződött múlt szombaton. Ezután a Leicester Cityt fogadták a kékek és gól nélküli félidő után 2–0-s vereséget szenvedtek.

A harmadik edzőmeccsünk a Hertha BSC–PSV találkozó lesz. Eredetileg két mérkőzést terveztek volna a két együttes között egymás utánra, de a 15 órást eltörölték, csak a 17 órai kezdetűt tartják meg. A berlini csapat már 4 tesztmeccsen van túl, hármat győzelemmel (Frankfurt 2–1, Pogon Szczecin 2–0, Viktoria Köln 1–0) fejezett be, a holland első (nem bajnok, mert a ligát nem fejezték be) Ajaxtól viszont 1–0-ra kikapott. Ez utóbbi meccsen két külön csapat játszott a félidőkben, a második 45 perces különítményben kapott helyet Dárdai Márton is. A PSV már eggyel többet játszott augusztus 8. óta az új edző, a német Roger Schmidt irányításával – fokozatosa erősödő ellenfelekkel és romló eredményekkel. Az első kettőt megnyerte Verl és Uerdingen ellen egyaránt 3–0), a következő kettőt 1–1-es remire adta a Vitesse és a Willen II ellen, viszont a Philips Sportparkban 1–­0-s vezetés után kikapott 3–1-re az Eintracht Frankfurttól. Kérdés, Berlinben folytatódik-e a tendencia, vagy javít a mérlegén a 24-szeres holland bajnok.

Felkészülési mérkőzések. Sport1 13:00  TSG 1899 Hoffenheim–1. FSV 05 Mainz (kommentátor: Méhes Gábor); Sport2 16:00  Tottenham Hotspur FC–Birmingham City FC (kommentátor: Fülöp László); Sport1 17:00  Hertha BSC–PSV (kommentátor: Méhes Gábor)