A Győr előzne – ha lehet… • SportTV

A Győr előzne – ha lehet…

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 17. 14:52    
Olvasási idő: 2 perc

A Győri Audi ETO a múlt héten megtette a magáét azzal, hogy legyőzte az addig hibátlan Odensét. Most egy újabb győzelemmel megteremtené a lehetőségét az előzésnek is, persze ehhez az kellene, hogy a moszkvai CSZKA ne vigye el mindkét pontot Brestből… A győriek mérkőzése előtt mutatunk egy másik orosz-francia derbit is, a másik csoportból, amelyen szintén az aktuális csoportelsőség foroghat a kockán.

Eduarda Amorim bízik az újabb győri sikerben

ROSZTOV-DON–METZ

A Rosztov vezeti a csoportot két győzelemmel és egy döntetlennel, míg a francia együttes követi két mérkőzésből 4 ponttal (éppen az FTC ellen maradt el a meccse, az ismert Covid-probléma miatt). Az oroszok játékmestere, Grace Zaadi volt csapattársai ellen lép pályára, hiszen korábban tíz esztendeig a francia klubban játszott, egészen idén nyári átigazolásáig.
Mindkét klub könnyed győzelemmel hangolt a csoportrangadóra a hazai bajnokságban, a Metz leiskolázta a Fleury-Loiret-t (38–26), a Rosztov pedig 37–19-re bizonyult jobbnak az Adjif együttesénél.
Korábban 9 mérkőzést játszottak az eurokupákban, a franciák ebből 7-et nyertekmeg, ugyanakkor a legfontosabbon, a 2019-es BL-elődöntőn az oroszok 27–25-re bizonyultak jobbnak a Papp László Sportarénában.

GYŐR–RAMNICU VALCEA

Az ETO egymás után másodszor léphet fel otthon, ahol egyébként százszázalékos az idényben. Az Odense múlt heti legyőzésével a címvédő fellépett a csoport második helyére.
A Valcea, amely elvesztette mindhárom BL-meccsét az idényben, a negyediket le sem játszhatta a Podravka ellen.
Korábban 16 mérkőzést vívtak az eurokupákban, ezekből a Győr 9-et, a Valcea hatot nyert meg, egy döntetlen mellett. A legutóbbi kettőt az előző – befejezetlen – kiírás középdöntő csoportkörében játszották, az ETO kettős győzelmet aratott, otthon 36–29-re, Romániában 29–20-ra győzött.
„Remélem, nulla ponttal folytatják tovább, mert természetesen szeretném megnyerni a mérkőzést, de a hátrányban lévő csapatok mindig jobban harcolnak, úgyhogy készen kell állnunk a meccsre. Az utóbbi időben nagyon jól működik a védekezésünk, ezt természetesen folytatnunk kell, és természetesen a gyors játék mindig segít. Nagyon jó keretük van, tele jó játékosokkal, akik jók egy az egy ellen, dolgoznunk kell a védekezésben és segítenünk egymásnak az ilyen szituációkban. A szezon elején megtapasztaltuk, milyen nézők nélkül játszani, ami nagyon fura volt.  Szóval nagyon jó, hogy itt lehetnek, persze a megfelelő biztonsági intézkedésekkel. Nagyon büszkék vagyunk, hogy támogatnak minket” – nyilatkozta a győri klubhonlapnak Eduarda Amorim, a csapat egyik legfényesebb csillaga.

NŐI KÉZILABDA BL. A-csoport. Sport 15:45 HK Rosztov-Don–Metz-Handball (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Tóth Tímea). B-csoport. Sport1 17:45 Győri Audi ETO KC–SCM Ramnicu Valcea (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)