A Fradi az újabb csodában reménykedik • SportTV

A Fradi az újabb csodában reménykedik

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 18. 11:01    
Olvasási idő: 2 perc

Az FTC-Rail Cargo Hungaria diadalmas BL-visszatérése kisebb csodával ért fel múlt héten Esbjergben, Ennél nagyobb csoda csak ez lenne, ha ezt az extra bravúrt Bukarestben is sikerülne megismételni. A Fradi-meccs persze csupán a kinálat ínyencfalata, kézilabdázásból a nap folyamán lesz még élőben ugyanabból a BL-csoportból egy másik rangadó, felvételről egy Bundesliga-rangadó, s persze nem maradhat el a szokásos sportági talkshow, a Harmadik félidő sem.

Nem volt olyan nagyon régen: a CSM elleni győzelmet ünnepel a Fradi. A januárban a BL-középdöntőben elért 33-23-as tízgólos különbségből ha csak egyetlen egy megnaradna Bukarestre... (Fotó: fradi.hu)

ESBJERG–VIPERS

Igazi északi rangadó Az A-csoportból. A dán bajnok két legutóbbi hazai mérkőzését elvesztette a CSM és az FTC ellen, az aktuális norvég bajnokot viszont meg kell vernie, hogy a nyolcas élcsoportjában maradhasson. A Vipers viszont három egymást követő győzelemmel kezdte az idényt, ez a legjobb startja saját BL-történetében. Ha netán vendéggyőzelem születne, az Esbjerg viszont negatív rekordot állítana fel, három egymást követő vereséggel. A CSM múlt heti legyőzéskor a Vipers a 25. olyan klub lett, amely a BL-ben túlhaladta az 1000 szerzett gólos határt. Az előző – be nem fejezett – kiírásban a két együttes azonos középdöntő csoportban volt, mindkét találkozót a dánok nyerték meg, mindkétszer 35 gólt elérve,

CSM BUCURESTI–FTC

Az egyik legerősebb ellenféllel kell megküzdenie az FTC-nek. Az eddigi három bukaresti meccset egyformán a hazai csapat nyerte meg a Fradi ellen, átlagban 4.33 gól különbséggel. Két negatív Covid-teszt után visszatért a román csapathoz Cristina Neagu, az első számú csillag is, aki hiányzott a múlt heti, Viperstől elszenvedett vereség során. A CSM lejátszotta első idei bajnokiját is szerdán, a Gloria Buzau ellen 32–20-ra győzött.
A Fradinak viszont elmaradt a bajnokija a Boglár Akadémia-SZISE ellen, most éppen az ellenfél pozitív vírustesztjei miatt.
„Fel fogják szívni magukat, hiszem látták, hogy milyen teljesítményre voltunk képesek, senki sem fog most már lenézni minket azért, mert nincs itt a fél csapat – mondta a Bajnokok Ligája-mérkőzésen először Dániában pályára lépő, s ott parádézó Janurik Kinga a klubhonlap fradi.hu-nak.– Ha ugyanazt tudjuk nyújtani, mint Esbjergben, ugyanúgy felszabadultan kézilabdázunk, akkor lehet esélyünk jó meccset játszani. A legfontosabb a védekezés lesz, mert ha az alapot ad, akkor gólokat csak találunk elöl. Szeretnénk küzdeni, megint kitenni a szívünket a pályára az itthon maradókért, a szurkolókért és magunkért is.”
Ha sikerülne a szuperbravúr, a zöld-fehér együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is pontszámban utolérné a Metzet és éppen a CSM-et, valamint megelőzné a Krim Ljubljanát. Ha viszont a papírforma érvényesül, továbbra is a 7., azaz nem továbbjutó helyen maradt a táblázaton, csupán az 5 mérkőzés után is pont nélküli Bietigheimet megelőzve.

NŐI KÉZILABDA BL. A-csoport. Sport1 13:45 Team Esbjerg–Vipers Kristiansand (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:00 CSM Bucuresti–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:45 Harmadik félidő kézilabda-talkshow  (műsorvezető: Ágai Kis András; Sport1 19:15 THW Kiel–SG Flensburg-Handewitt (kommentátor: Méhes Gábor)