Hétfői tabellaszomszéd-találkozó • SportTV

Hétfői tabellaszomszéd-találkozó

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 02. 17:53    
Olvasási idő: < 1 perc

A Hoffenheim lett a „heti Leverkusen”, azaz a ritka, de a sűrített nemzetközi program miatt indokolt hétfői játéknapot most egy másik Európa-ligás csapat „kapta meg”. Sinsheimbe az Union Berlin látogat, amely a kritikus második évét tölti a Bundesligában.

Hétfőn este is többször szembekerülhet Mario Bülter (Union, balról) és Florian Grillitsch (Fotó: Getty Images)

Általában az első évben viszi a csapatokat az „újoncok lendülete”, statisztikailag a másodikban a sűrűbb  egy-egy abszolút újonc (az Union tavaly az volt!) kiesése.
A két együttes tabellaszomszéd, a Hoffenheim áll egy hellyel feljebb, egy ponttal van többje  fővárosiaknál.
A házigazda a Bayern szenzációt jelentő legyőzése után két vereséget szedett össze, legutóbbi három tétmeccsén azonban veretlen, igaz, a Bundesligában csak remizett Brémában, de az El-ben otthon a Crvena zvezdánál, idegenben az Aarhusnál is jobbnak bizonyult.  Az Union sincs rossz passzban, legutóbb a bajnoki rajton kapott ki az Augsburgtól otthon, azóta viszont három remi mellett kétszer nyert, azaz veretlen.
Sebastian Hoeness edzőnek mérlegelnie kell, hogy a jobb formát értékeli, vagy a frissítésre szavaz. A „nyolcas” (támadó irányító) poszton választhat Geiger és Gacsinovics között, Bruun Larsen és Klauss is bevetésre készenlétben áll. A védelemben Nordveit és Bogarde szerepeltetése lehet az alternazíva, de Skovnak továbbra is balhátvédet kell játszania.
Az Unionban Trimmel gyengélkedik, ha nem játszhat, Ryerson az első számú helyettese. A csatárpár jobb oldalán a tapasztaltabb Pohjanpalo vagy a gyorsabb Awoniyi közt választ majd Urs Fischer mester.
Az elmúlt bajnoki évben mindkét meccsüket a Hoffenheim nyerte meg, Berlinben 2–0-ra, Sinsheimben 4–0-ra bizonyult jobbnak. Az Union tehát nemcsak első pontjára, első góljára is hajt hétfőn este a kék-fehérek otthonában.

BUNDESLIGA. Sport1 18:30 a 6. forduló összefoglalója (kommentátor: Fülöp László és Haraszti Ádám); Sport1 19:30 Germánia német futballshow (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel); Sport1 20:30 TSG 1899 Hoffenheim–1. FC Union Berlin  (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Mészáros Ábel)