Női kézis kupanap a Sport1-en • SportTV

Női kézis kupanap a Sport1-en

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 21. 12:49    
Olvasási idő: 2 perc

Ami ezen az őszön unikumnak számít: egy napon játszik (mert játszani tud…) a női BL-ben mindkét csapatunk, a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungária is, mellettük pedig pályára lép az “új kupában” a Váci NKSE úgyszintén. S mi élőben közvetítjük, szép sorban, egymás után a Sport1 csatornánkon.

Októberben Étden hétgólos Fradi-siker született (Fotó: fradi.hu)

KRIM–FTC

“Ősrégi” párosítás Európában a szlovén rekordbajnok és a Fradi duettje: több mint 24 éve játszottak először a BL-ben. Tíz esztendőn keresztül, egészen a 2009-os Klubcsapatok Európa-bajnoksága-elődöntőig nem sikerült nyernie az FTC-nek, azóta viszont az öt összecsapásból 4 zöld-fehér győzelemmel ért véget. Mi több, Ljubljanában négy vereség után a legutóbbi látogatás kétgólos sikert hozott tavaly februárban Elek Gábor csapatának.
A mostani hektikus, Covid miatti meccshalasztásokkal tarkított idényben is a 3 Fradi-győzelem egyikét éppen a Krim ellen sikerült elérni, Érden. Akkor a hajrában erősített az FTC úgy, hogy végül 7 gólos diadallal zárult a találkozó.
„Nagy meglepetés nem érhet minket, biztosan szoros és nehéz meccs vár ránk, a Krim az érdi találkozón is jól kézilabdázott. Nagyon bízom benne, hogy jó mérkőzésen tudjuk megszerezni a két pontot” – mondta Csiszár-Szekeres Klára a fradi.hu-nak. A budapesti zöld-fehéreknek ez lesz az Eb előtti utolsó megmérettetése. Ha sikerülne ismét győzni a szlovén fővárosban, a 7., már kieső helyen állú Esbjerg előtt 5 pont lehetne az előny, azonos meccsszámmal – azaz közel a minimális cél, a hat között maradás…

Kapcsolódó

KRIM–FTC ÖRÖKMÉRLEG 


Összesen az eurokupákban: 10 mérkőzés–5 Krim-győzelem–0 döntetlen–5 FTC-siker / 267–253-as gólkülönbség. Ebből Ljubljanában: 4–3–0–1 / 108–94. Csak a BL-ben: 9–4–0–5 / 233–228. Ljubljanában a BL-ben: 4–3–0–1 / 108–94. Az első mérkőzés: Ferencvárosi TC–Krim Electa Ljubljana 27–24 (13–15), BL-csoportmérkőzés, 1996. 11. 17. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–RK Krim Mercator 32–25  (14–14), BL-csoportmérkózés, 2020. 10. 24.

GYŐR–BUDUCSNOSZT

Oftedal 30 gólja közül az egyik, a Brest-Bretagne ellen (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Ha úgy tetszik, a legutóbbi 8 befejezett BL-sorozatból 7-nek a győztese csap össze,hszen az öt győri és a két Buducsnoszt siker mellett csupán a CSM-nek sikerült egyszer megkaparintania a trófeát 2012 óta.
Kupasikerben “csak” három, a jelenlegi helyezési számban azonban 4 a különbség a két együttes közt, a Győr vezeti a B-csoportot 7 meccsből 12 ponttal, a montenegrói bajnoknak az 5. helyen hat találkozó után csupán 5 pontja van.
“Nagyon jó érzés, hogy vége a karanténnak. Jó újra kézilabdázni, a csapattal lenni és egyáltalán emberek között lenni. Szerintem mind élvezzük most ezt, és azon vagyunk, hogy a leghamarabb visszarázódjunk a megszokott ritmusba. A Buducsnoszt elleni meccsek mindig a legnehezebbek közé tartoznak. Fizikailag is nagyon erős csapatuk van. Óriási küzdőszellem jellemzi őket, ami minden ellenfél dolgát megnehezíti. Továbbá nagyon szervezett és jó kézilabdát játszanak. A legjobb formánkat kell hoznunk ezekért a pontokért” – nyilatozta a hazaial norvég világklasszisa, Stine Oftedal a gyorietokc.hu-nak adott videointerjújában. A győriek irányítója egyébként 30 gólt szerzett csapata összesen 237 találatából az idény eddigi 7 BL-találkozóján.
Az ETO-nak éppen a podgoricai találkozója maradt el egyedül az idényben, a pótlás időpontjáról később dönt az EHF illetékes bizottsága.

Kapcsolódó

GYŐR–BUDUCSNOSZT ÖRÖKMÉRLEG 


Összesen az eurokupákban: 21 mérkőzés–14 Győr-győzelem–4 döntetlen–3 Buducsnoszt-siker /544–496-ös gólkülönbség. Ebből Győrött: 9–7–1–1 / 229–212. Csak a BL-ben: 19–14–3–2 / 181–171. Győrött a BL-ben: 8–7–1–0 / 206–186. Az első mérkőzés: ZSRK Buducsnoszt Monet–Győri ETO KC 25–25 (12–7), KEK-döntő, 2006. 5. 13. A legutóbbi mérkőzés: ZSRK Buducsnoszt Podgorica–Győri Audi ETO KC 27–28 (17–12), BL-középdöntő, 2020. 3. 1.

MOST–VÁC

Mindkét El-csapatunk két mérkőzés helyett egyben állapodott meg ellenfelével, amelyet idegenben játszanak le. A DVSC-Schaeffler a török Kastamonu ellen lép pályára, arról a mérkőzésről nem érkezik televíziós jel, a váciak mérkőzését viszont a csehországi Mostból meg tudjuk mutatni.
Az együttes csak szombat hajnalban busszal kelt útra, a megfelelő teszteredmények után. Nem tarthatott a csapattal a sérült trió, Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Szeberényi Flóra sem.
Szilágyi Zoltán vezetőedző a klubhonlapnak adott mini-videointerjújában arról beszélt, hogy hajtós, gyors ellenfél vár együttesére, amelyről friss videofelvételek nem álltak rendelkezésre, csak az előző évadból. A váci együttes két bajnokija is elmaradt vírusfertőzések miatt, az MTK és a Kisvárda elleni találkozókat később pótolják. A Baník Most ellen is múlt hét végén let volna az első csazta, az hasonló okok miatt nem valósulhatott meg, így maradt az egymeccses megoldás. Döntetlen esetén hosszabb0tás, esetleg 7 méteresek dönthetnek a csoportkörbe jutásról.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör, B-csoport. Sport1 15:45  RK Krim Mercator Ljubljana–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Borsos Attila); A-csoport. Sport1 17:45  Győri Audi ETO KC–ZSRK Buducsnoszt Podgorica  (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila). NŐI EURÓPA-LIGA, selejtező, 3. forduló. Sport1 20:00  DHK Banik Most–Váci NKSE