Folytatódik-e az Union-remeklés? • SportTV

Folytatódik-e az Union-remeklés?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 22. 11:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Az idény elején a szurkolói féltették a tavaly abszolút újonc Uniont a második Bundesliga-idénytől. Az első hét forduló tapasztalatai alapján talán feleslegesen.

Marvin Friedrich, a fővárosiak középhátvédje így ünnepelte vezető gólját Kölnben, a júniusi 2–1-es bajnokin, az előző idény záró fordulójában (Fotó: Getty Images) e

A berlini együttes a töretlen fejlődés jeleit mutatja. Az első játéknapon ugyan otthonában kapott ki 3–1-re a Freiburgtól, de azzal letudta eddig az idény összes vereségét: 3-3 győzelem és döntetlen található az eredménylistáján, azaz idegenben még veretlen a 2020–21-es futballidényben.

A házigazda Kölnnel viszont nagyon nem megy. Gisdol edző munkája az előző idény vége felé beárni látszott, ám most mintha megtorpantak volna a kecskések. A mutatott játékkal nincs probléma, az eredményességgel annál több.  Egyetlen tétmeccset sikerült megnyernie, az első kupafordulóban a hatodosztályú Altglienicke otthonában sikerült 6–0-ra győzni,  a bajnokságban azonban négy vereség mellett csak három remi sikeredett, ezzel osztályozós helyen áll a Bundesliga első bajnoka. (Hol van már az a közel hat évtizeddel ezelőtti eredményesség?…)
A hazai együttes az előző idényben oda-vissza kikapott az Uniontól. A volt válogatott csapatkaptány Hector visszatérőben van nyaki gerincsérülése után, már edz, de a meccskeretbe még korai lenne betenni, akárcsak Schmitzet. A védekező középpályás kettős, a „dupla hatos”, Skiri és Özcan jó formában van, Gisdol ezért gondolkodik egy középpályás négyesben is, azaz átállna a 4-1-4-1-es formációra.
Az Unionban a Covid-fertőzésből visszatérő Bülter még nem kezdhet,  Fischer edző a négyvédős rendszert is kipróbálhatja. Ez esetben Gogia és Becker kerülhet a hátvédsor két oldalára. A hátsérüléséből visszatérő Ingvartsennel afféle dzsolidzsókerként számolhat a mester, akár „tízesként” irányító középpályás feladatokat bízhat rá, akár a csatársor bármelyik szélén bevetheti.

A mérkőzés után megmutatjuk felvételről a délutáni Freiburg–Mainz mérkőzést is.  A fekete-erdeieknál Sallai Roland nagy valószínűséggel kezd, a Mainzban Szalai Ádámot csak a sérültlistán találhatjuk.

BUNDESLIGA, 8. forduló. Sport1 18:00 1. FC Köln–1. FC Union Berlin (kommentátor: Faragó Richard);  Sport2 20:00  SC Freiburg–1. FSV 05 Mainz  (felv., kommentátor: Faragó Richard)