Nehéz kupacsata vár Flensburgban a Szegedre • SportTV

Nehéz kupacsata vár Flensburgban a Szegedre

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 03. 15:08    
Olvasási idő: 2 perc

A kétnapos magyar-német mini BL-párharc első felvonását a Veszprém szenzációs játékkal fölényesen megnyerte a Kiel ellen. Csütörtökön a szegedieken a sor, akiknek legalább annyire nehéz, vagy még nehezebb a dolguk, mint volt a Telekomnak: a FlensArenában kell helytállniuk az A-csoportban jelenleg második Flensburg Handewitt ellen.

Minden idők legjobb flensburgi helyállására készül a Szeged (Fotó: pickhandball.hu)

A szegedi klubhonlapon látható múltidéző szerint a Szeged még „Pick-korában”, azaz 38 idénnyel (!) ezelőtt játszott német csapattal, a DHfk Leipziggel, amelytől a KEK-ben kettős vereséget szenvedett. Mostani ellenfelével, a Flensburggal 2011 óta hat BL-meccset vívott, egy-egy győzelem és döntetlen mellett négy vereséggel. Ráadásul ezekből a három idegenbelit egyaránt elvesztette, kettőt nagy, 13 és 8 gólos különbséggel, leginkább megszorongatnia tavaly sikerült házigazdáját, akkor csupám két góllal maradt alul.
A jelenlegi Covid és sérüléshullám által zaklatott idényben a MOL-Pick főleg külső okokból hektikusan teljesít. A múlt héten az Elverum ellen a negyedik BL-meccsén szerezte meg első pontjait, az elitligában, mag szombaton a bajnokságban nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a Csurgótól.
„Furcsa érzés, mert az Elverum ellen nagyon jól játszottunk. A második félidő azon a meccsen szinte tökéletes volt. A Csurgó elleni második játékrész viszont a lehető legrosszabbul alakult. Ha megfelelően koncentrálunk, és úgy játszunk, mint az Elverum ellen a második félidőben, akkor meg tudjuk nyerni a meccset Flensburgban. Viszont nehéz dolgunk lesz, mert a Flensburg nagyon jó csapat. Sok játékosa van, akik remekül lőnek kilenc méterről. A szélsők nagyon veszélyesek a lerohanásoknál. Két jó kapusuk is vam. Szóval a legjobb német csapatok egyike ellen játszunk. Bégy évet játszottam a Bundesligában. Ismerem a Flensburgot, de azóta nagyon sokat változott a játékoskeret. Az biztos, hogy nagyon keményen védekeznek, és gyors gólokat tudnak szerezni lerohanásból. Tehát erre nagyon oda kell figyelnünk. De a Flensburg is elkövet majd hibákat, ezeket nekünk ki kell használnunk. Szerintem meg tudjuk csinálni” – nyilatkozta a meccs előzeteseként adott videointerjúban a pickhandball.hu klubhonlapnak Martin Stranovsky, a szegediek szlovák balszélsője.

Ugyanakkor Jonas Källman, a veterán 39 éves csapatkapitány azt mondta az európai szövetség honlapján a hét interjújában, hogy a Szeged célja továbbra is a final four elérése! „Úgy gondolom, hogy nagy esélyünk van egy kiváló szezonra, mivel alapvetően ugyanaz a csapatunk, mint tavaly. Remélhetőleg mindenki meglátja, hogy szilárd csapat vagyunk, még inkább ebben az évben. Célunk az EHF final fourba jutás, de tudjuk, milyen nehéz” – mondta.(Sajnos, a két nyilatkozót nélkülöznie kell a csapatnak Flensburgban, mert nem utazhattak el a társakkal, rajtuk kívül Sigurmannsson sem szerepelhet, így a teljes bal oldali klasszisgárda kiesik, lehet, hogy kissé féloldalassá válik a kékek játéka…)

A „minimálprogram” a továbbjutáshoz a csoport legalább 6. helyének megszerzése. S bár a MOL-Pick a megszerzett pontszámok szerint csak a 7., de ha a vesztett pontokat vizsgáljuk, a többi előtte helyezkedő közül a legutóbbi győztes Vardarnak és a Portónak is több van, mint a szegedieknek.Mindenesetre több bravúr is kell majd a minél jobb csoporthelyezés eléréséhez, hiszen minél magasabb helyen zár az együttes a csoportkör végén, annál kevésbé erős ellenfél várhat rá a nyolcaddöntőben.

A férfi csúcsligán kívül a hölgyek csütörtökön kezdődő kontinensbajnokságáról is közvetítünk három mérkőzést is, erről másik cikkünkben olvashatnak.

Kapcsolódó

FLENSBURG–SZEGED ÖRÖKMÉRLEG

Az összes  mérkőzésen: 6 mérkőzés–4 Flensburg-győzelem–1 döntetlen–1 Szeged-győzelem/ 172–151-es gólkülönbség. Flensburgban: 3–3–0–0 / 94–71. Az első mérkőzés: Pick Szeged­–SG Flensburg Handewitt 26–27 (12–9), BL-nyolcaddöntő, 2011. 3. 26. A legutóbbi mérkőzés: SG Flensburg Handewitt–MOL-Pick Szeged 34–26 (17–11), BL-csoportmérkőzés, 2020. 2. 19.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, A-csoport. Sport1 18:40  SG Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István)