Kézi-kupanap, Fradival, Siófokkal,

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 09. 11:17    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton a hölgyek belevágnak a nemzetközi kupaprogram folytatásába. Két-két BL- és egy EHL-mérkőzést mutatunk, hármat élőben, kettőt magyar részvétellel. A Fradi két győzelem után a harmadikra készül, a Siófok az utolsóként elnyert EHF-kupa jogutódjában a kézilabda Európa-ligában megkezdi a küzdelmeket.

§ghy ünnepeltek a fradisták tavaly ahazai CSM-meccs után. Ismétlése következik? (Fotó: MTI)

BAIA MARE–STORHAMAR (El)

A mérkőzést a C-csoportban játsszák, a másik két együttes a német Thüringer HC és az orosz Asztrahanocska, szintén rutinos európai kuparésztvevők.
A nagybányai csapat öt év után tér vissza az európai kupaszínpadon, akkor egészen a negyeddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában.  Az új igazolás, Ann Grete Nörgaard, aki még decemberben a Ramnicu Valceából érkezett, egyelőre még nem bevethető.
A norvégok, holtversenyben a Vipersszel vezetik hazájuk bajnokságát, 11 mérkőzésből 11 győzelemmel. Hogy a selejtezőket kihagyva a csoportkörben kezdhetnek, saját bajnoki szereplésüknek köszönhetik. A Baia Mare második a román bajnokságban, öt győzelemmel és egy döntetlennel, egyikeként a két veretlen csapatnak a bajnokságban.

FTC–CSM BUCURESTI  (BL)

A BL-ben is román együttest mutatunk, a korábbi győztes (2016) bukaresti CSM-et, a Fradi vendégeként lép fel, ezúttal nem Érden, hanem az Elek Gyula Sportcsarnokban, amely a „nézőmentes” érában megkapta az engedélyt az EHF-ből a csúcsliga meccseinek lejátszására.
A CSM nyeretlen maradt legutóbbi két mérkőzésén – 22–22 a Krim ellen és 27–22-es vereség a Rosztov-Dontól – , mindkettőt hazai pályán játszotta.
A z FTC azonban megnyerte legutóbbi két találkozóját, felkapaszkova a negyedik helyre az A-csoportban. A románoknak nélkülözniük kell az átlövő Alexandrina Cabral-Barbosát és Bianca Bazaliut éppúgy, mint a beállló Dragana Cvijicset, egyaránt sérülés miatt. Átlagban meccsenként 24.75 gólt kapva a CSM-éa csoport leghatékonyabb védek ezése, támadásban azonban csak a 6. a nyolc együttes közül, találkozónkémt átlagban 26.5 szerzett góllal.
A CSM a két együttes 7 eddigi mérkőzéséből 6-ot megnyert, a Fradi egyetlen sikerét tavaly januárban aratta, az azonban egy „futurisztikus”, hatalmas, tízgólos különbségű győzelem volt (32–22).
Mindenesetre az FTC három legutóbbi bajnokiján 17, 12 ás 13 gólos sikert aratott, persze azokat más fajsúlyú ellenfelekkel szemben érte el, mint a világklasszis Cristina Neagu vezette román sztárcsapat.

SIÓFOK–KUBANY KRASZNODAR (El)

A siófoki együttes igen zilált idényt fut, sztárjátékosok sora hagyta el, edzőt is cserélt, sőt már megvan a jövő idénytől is a trénere  Győrrel mindent megnyerő Danyi Gábor személyében. Addig azonban a rutinos horvát mester, Zdravko Zovko irányítja a csapatot, amely a sorozat elődjének, az EHF-kupának a legutóbbi befejezett idényében megnyerte a trófeát.
Az SKC megnyerte a naptári év első mérkőzését a bajnokságban a Kisvárda ellen 27–18-ra, a legeredményesebbnek a horvát duó, Andrea Kobetic és Katarina Jezic bizonyult.
Az orosz együttes legutóbb európai sikerét 32 éve érte el, amikor megnyerte az akkor még létező KEK-et, megismételve egy évvel korábbi címét. „Itt lenne az ideje újra ismételni” – mondta Jana Szavinova, a csapat kapitánya. A csapat keretét egyébként kizárólag orosz játékosok alkotják, nincs idegenlégiósa.

Este felvételről még megmutatjuk a BL A-csoportjából (azaz a Fradi nyolcasából) a Vipers–Esbjerg skandináv rangadót. A norvégok az 5. helyen állnak a táblázaton, 4 meccsből szerzett 7 ponttal, a 7. helyen álló dánoknak 8 mérkőzésből három pontjuk van.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA. Sport1 13:45  HC Baia Mare–Storhamar  (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45  Siófoki KC–HK Kubany Krasznodar (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila).
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport2  21:00 Vipers Kristiansand–Esbjerg Handbold (felv., kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)

Cookie beállítások