Kézilabda szuper kupamaratoni • SportTV

Kézilabda szuper kupamaratoni

2021. 02. 06. 11:15    
Olvasási idő: 3 perc

Az idő szorításában halmozódnak a következő másfél hétben az európai kupamérkőzések, s mi igyekszünk minden fontosat közvetíteni önöknek. Szombaton kora délutántól késő estig négy eurokupa-találkozót mutatunk, hármat a BL-ből, egyet az El-ből, valamennyin lesz magyar résztvevő együttes, igazi szupermaratoni következik tehát…

HERNING–VÁC

Az első találkozón a múlt héten nagy különbségű, 38–26-os vereséget szenvedtek a váciak. A dán csapat 4 ponttal az A-csoport élén áll holtversenyben a francia Paris 92-vel, a Vác 2 ponttal harmadik. A Herning szerdán elszenvedte november óta első vereségét a dán bajnokságban, az Esbjergtől kapott ki 34–28-ra. A mieink viszont az egymás elleni találkozó óta két győzelmet arattak a magyar bajnokságban, a Szombathely (33–30) és a Dunaújváros (34–29) ellen.
„A hét végén Dániába utazunk. Mindenféleképpen nehéz mérkőzésre számítok. Meg kell mutatnunk, a védekezésben többet tudunk, illetve figyelnünk kell a helyzetkihasználásra, mert elég sok ziccert kihagytunk itthon. Bízom a csapatban és remélem, meg tudjuk mutatni, hogy többre vagyunk képesek mint itthon” – nyilatkozta a klubhonlapnak a csapat egyik meghatározó játékosa, Helembai Fanny, aki viszont nem léphet pályára, mert az utolsó edzések egyikén bokasérülést szenvedett.

FTC–VIPERS

Klujber Katrinnak kulcsszerepe lehet egy estleges Vipers elleni bravúrban (Fotó: ehfcl.com)

Ez a mérkőzés az eredeti program szerinti helyén van, de a kétszer halasztott norvégiai találkozót végül hétfőn szintén az Elek Gyula Sportcsarnokban fogják lejátszani a csapatok. A szombati győztes playoff-pozícióba kerül, a vesztes helyezése függ a Krim–Rosztov találkozó eredményétől. Mindkét együttesnek 12 pontja van, csak éppen a norvégnak 4 mérkőzéssel kevesebből. A Vipers a hétközi, elmaradt mérkőzés bepótlásán 29–28-as győzelmével megtörte a Metz négyéves hazai veretlenségi sorozatát. Jelenleg leghosszabb BL-veretlen sorozatát futja, amely már hétmérkőzésesre nyúlt. A két együttes legutóbbi négy csatájából hármat is megnyert, a Fradi legutóbb két éve ősszel tudta legyőzni ellenfelét.
A Vipers továbbra is agresszív, gyors, igazi norvégos kézilabdát játszik, 8 friss Eb-aranyérmes játékosa van, s közülük is kiemelkedik három szuperklasszis, a már negyedik x-hez közelítő kapu Katrin Lunde, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok,  Nora Mörk, akinek ötkarikás aranya ugyan nincs., de vb- és Eb-győzelme mellett négy BL-elsőséggel is büszkélkedhet és Heidi Löke, mindhárman korábban rövidebb-hosszabb ideig játszottak a Győri ETO-ban is.
Az FTC bajnoki csúcsrangadót vesztett a héten, éppen Győrben szenvedett 33–27-es vereséget. Ennek a csalódottságán is túl kell lépnie, ha pontot akar szerezni szombaton és/vagy hétfőn is a norvég bajnoktól.

Kapcsolódó

FTC–VIPERS örökmérleg

Az összes mérkőzésen: 4 mérkőzés–1 FTC-győzelem–0 döntetlen–3 Vipers-győzelem/ 105–126-os gólkülönbség. Magyarországon: 2–1–0–1 / 56–60.
Az első mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand 27–26 (17–14), BL-csoportmérkőzés, 2018. 10. 14. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand 29–34 (15–19), BL-csoportmérkőzés, 2019. 11. 9.

PODRAVKA–GYŐR  

Anne Mette Hansen (középen) jó játékot és győzelmet vár az ETO-tól (Fotó: MTI – Krizsán Csaba)

A B-csoportban a Győrnek a hátralévő kér mérkőzésen egy pontra van szüksége ahhoz, hogy mindenképpen az első kettő közt végezzen, és ezzel biztos negyeddöntős legyen. Ha ezen a találkozón sem kap ki, eléri az egymást követő 50 mérkőzéses veretlenségi határt. Legutóbb halasztott mérkőzést nyert a Buducsnoszt ellen 26–21-re. A Podravka a győriek nagy riválisával, az újoncként jelenleg csoportelső CSZKA-val játszottak egy gyors dupla meccset, négy- illetve hatgólos vereséggel.  A sereghajtó horvát bajnok sorozatban elvesztette legutóbbi 10 mérkőzését, de még versenyben van a Valceával és a Dortmunddal az utolsó, még továbbjutást jelentő 6. helyért.
„Nagyon várom már, mindig jó érzés a BL-ben játszani meccset. AFardi elleni rangadó remek „rávezető” volt erre a meccsre, ha ezt így mondhatom. Jól kell játszanunk, hogy győzhessünk a Podravka ellen. Ha egy játékos megsérül, még jobban össze kell fognia a csapatnak. Szerintem ezt ma megtettük, ami nagy önbizalmad és hitet adott a csapatnak, hogy meg tudtuk nyerni a meccset. Fontos lépés volt nekünk” – mondta Anna Mette Hansen a győri klubhonlapnak a Fradi elleni győzelem után, a kaproncai mérkőzésre előre tekintve.

Kapcsolódó

PODRAVKA–GYŐR örökmérleg

Az összes mérkőzésen: 9 mérkőzés–0 Podravka-győzelem–0 döntetlen–9 Győr-győzelem/ 224–302-es gólkülönbség. Kaproncában: 4–0–0–4 / 106–137
Az első mérkőzés: Győri Audi ETO KC–RK Podravka Vegeta Koprivnica 34–29 (18–13), BL-csoportmérkőzés, 2007. 11. 10. A legutóbbi mérkőzés: Győri Audi ETO KC–RK Podravka Vegeta Koprivnica 43–28 (17–16), BL-csoportmérkőzés, 2020. 9. 27.

SZEGED–PSG     

Maquedának (jobbra 5-ös mezben védekezik) és társainak tavaly februárban sikerült legyőzniük a klasszis PSG-t  (Fotó: Getty Images)

„Természetesen” ez is halasztott mérkőzés, eredetileg az 1. fordulóban kellett volna lejátszani. A PSG dán balátlövője, Mikkel Hansen a múlt heti vb-n világbajnoki címet nyert és őt választották a torna legjobb játékosának is. Két spanyol játékos egyaránt bronzzal tért vissza Egyiptomból, Joan Canellas a Szegedből és Ferran Sol a PSG-ből. A francia sztárcsapat eddig egyetlenegyszer nyert csak Szegeden, 2017-ben a negyeddöntőben 21–17-re. Nyolc eddigi csatájukból a Paris 4-szer nyert, a MOL-Pick háromszor, egy döntetlen mellett.
„Egy dolgot tudok elképzelni, csakis a győzelmet! Nem lesz könnyű megszerezni, de nekünk minden sikerre, minden pontra szükségünk van. Ezért edzettünk, dolgoztunk egész héten. A tréningeken mindenki nagyon odatette magát, felkészültünk és bizonyítottuk, hogy a világon bárkit le tudunk győzni, így a Paris Saint-Germaint is „ – mondta a klubhonlapon megjelent kis interjúban Bánhidi Bence, a szegediek vb-ötödik magyar válogatott klasszisa. Ha a mérleget kiegyenlítő hazai győzelem összejön, a csapat pontszámban beéri ellenfelét és megnő az esélye, hogy a továbbjutó hat helyezett között végezzen.

Kapcsolódó

SZEGED–PSG HANDBALL örökmérleg

Az összes mérkőzésen: 8 mérkőzés–3 Szeged-győzelem–1 döntetlen–4 PSG-győzelem/ 223–127-es gólkülönbség. Szegeden:  4–3–0–1 / 118–110.
Az első mérkőzés: PSG–SC Pick Szeged 26–19 (12–9), City-kupa nyolcaddöntő, 1997. 11. 8. A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–Paris St.-Germain HB 32–29 (15–18), BL-csoportmérkőzés, 2020. 2. 16.

KÉZILABDA KUPAMÉRKŐZÉSEK.  Sport1 12:45 Herning-Ikast Handbold–Váci NKSE  Európa-liga csoportmérkőzés (Petur András, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila; Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand női BL-csoportmérkőzés (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 RK Podravka Vegeta Koprivnica–Győri Audi ETO KC női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet);  Sport1 19:45 MOL-Pick Szeged–FC Paris St.-Germain Handball férfi BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)