Európa-liga-kedd a Sport1-en • SportTV

Európa-liga-kedd a Sport1-en

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 16. 09:38    
Olvasási idő: 2 perc

A nagyszabású kézilabdás kupameccspótlásban kedden a férfi Európa-liga van soron. Három mérkőzést is közvetítünk sorban egymás után, a harmadiknak lesz szurkolni való alanya is, a sorozat egyetlen résztvevője, amely egy német klassziscsapathoz látogat.

A mannheimi mérkőtzés plakátja (Fotó: facebook.com/tatabanyahandball)

ALINGSAS–CSZKA

A C-csoport mérkőzését eredetileg a 2. fordulóban kellett volna lejátszani, és Oroszországban kerül sorra. Az Alingsas szeretne visszatérni a győzelem útjára azok után, hogy kikapott Nasicében és ikszelt a hazai bajnokságban a Redbergslis IK-val. A svéd együttesnek két legjobb góllövője, Andreas Lang és William Andersson Moberg nélkül kellett útra kelnie, ők már a bajnokin sem szerepelhettek. Ez lesz az orosz együttes első eurokupameccse a téli szünet után. A nemzeti bajnokságban viszont két mérkőzést is nyert és egyelőre második a Szuperliga táblázatán, 4 ponttal elmaradva a Csehovszkije medvegyitől.

FÜCHSE–NIMES  

Az elődkupa kétszeres győztese (2015, 2018) a mostani kiírás egyik favoritja és a B-csoport legesélyesebb győztesjelöltje. Mindkét együttes győztes meccsen van túl az El-ben, a Nimes 25–20-ra verte meg a Tatran Presovot otthon, a Füchse nagy különbségű, 38–25-ös győzelmet aratott Krstianstadban. A két együttes vezeti a B-csoportot, a berliniek az elsők 5 meccsből 9 ponttal, a franciák a másodikak 6 találkozón szerzett 8-cal.

LÖWEN–TATABÁNYA   

A Peliszter elleni kettős észak-macedóniai vereség után a Tatabánya továbbra is első pontjai megszerzése előtt áll – de még így is csak 4 pontnyira van a még továbbjutó 4. helytől. A Löwen a D-csoport egyetlen veretlen együttese, 5 győzelemmel és egy döntetlennel. Az első mérkőzést közvetlenül a szünet után nyerte meg, amikor 21–15-re elhúzott – a vége aztán 32–35 lett. A Grundfos egyik meghatározó játékosa, az átlövő Ancsin Gábor korábban a Löwen játékosa volt.
A Löwen a Bundesligában jelenleg a 3. helyen áll, csak a Flensburg és a Füchse Berlin előzi meg (igaz, a mögötte álló BL-védő Kielnek csal eggyel van kevesebb pontja, de négy találkozóval kevesebből). Legutóbb vasárnap Göppingenben lépett pályára és nagy küzdelemben 34–32-es vereséget szenvedett. A Tatabánya Peliszter elleni két El-meccs előtt legutóbb 5-én Komlón játszott és 25–23-ra győzett. A K&H Liga bajnoki táblázatán csak a 6., de csupán az éllovas Veszprém vesztett kevesebb pontot nála.

A Grundfos hosszú autóbuszúton érkezett Mannheimbe. Továbbra is nélkülöznie kell Balogh Zsoltot és a kapus Wyszomirskit.
A tatabányai honlapon a csapat másodedzőjét, Sibalin Jakabot szólaltatták meg. „Szeretnénk minél nagyobb küzdelemre késztetni a házigazdákat Igyekszünkjól »eladni« magunkat. De azt tudni kell, nem mi vagyunk az esélyesei a találkozónak. Persze szó sincs arról, hogy feltartott kézzel mennénk ki a pályára” – mondta az egykori válogatott játékos.
A csapat egyébként a mérkőzés után tovább buszozik és csütörtökön lejátssza a Kadetten Schaffhausen elleni El-csoportmérkőzését is. 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport1 16:45 Alingsas HK–GK CSZKA Moszkva (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, -szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:45 Füchse Berlin–USAM Nimes Gard (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István); Sport1 20:30  Rhein-Neckar Löwen–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, -szakértő: Borsos Attila);