Itt a tavasz, indul a bajnokság • SportTV

Itt a tavasz, indul a bajnokság

2015. 02. 25. 12:03    
Olvasási idő: 3 perc

Vasárnap még csak az első gólya érkezett meg hazánkba, míg ezen a hétvégén már labdarúgó-mérkőzéseket rendeznek az OTP Bank Ligában. Ez pedig kétséget kizárólag azt jelenti, hogy vége a hideg és unalmas téli estéknek, hiszen itt a tavasz. Szombaton pályára lép a bajnoki címvédő Debrecen, az MK-címvédő Újpest, míg vasánap a felkészülés során remeklő Ferencvárossal, és jó szokás szerint a Harmadik Félidővel zárjuk a 18. fordulót.

Pakson szombat délután egy őszről elhalasztott találkozóval megkezdődött az OTP Bank Liga tavaszi idénye. A sok vihart kavart meccsen végül megszerzett egy pontot az adminisztratív okok miatt egyszerre három kapust is pályán tudó Nyíregyháza.

A futballtavasz első (Sport TV-s) mérkőzésére február 28-án, szombaton a felcsúti Pancho Arénában kerül sor, ahol a DVSC-Teva vendégeskedik majd. A felek a bajnokság harmadik fordulójában találkoztak legutóbb, akkor a Loki hazai pályán Zsidai duplájával múlta felül 2–0-ra a Puskást. A táblázat negyedik helyen telelő címvédőnél nem mondhatni, hogy nagy mozgás volt a szünetben. A debreceni érkezési oldalon egyetlen játékost találunk, Wittrédi Dávid költözött át az ország másik felébe Pécsről. Eközben hárman hagyták el a klubot, L’lmam Seydi a rivális Nyíregyházánál foyltatja, Nagy Zoltán Kecskemétre került, míg Dalibor Volas pedig néhány közepesen sikerült szezon után hazatért Szlovéniába.

A Puskás Akadémiánál sem volt nagy mozgás, érkezett Paksról egy remek védő Fiola Attila személyében, míg a Vidi kölcsön adta a klubnak Kleinheisler Lászlót, aki korábban már játszott Felcsúton, sőt kulcsszerepet vállalt abban, hogy a gárda története során először feljusson az első osztályba. Az utánpótlás-válogatott (szintén fehérvári) Zsótér Donát is itt folytatja tavasszal, aki a szezon első felét 100 kilóméterrel arrébb, Dunaújvárosban töltötte.

A felcsúti lefújás után nem sokkal máris Újpestre ugrunk, ahol a Simon Krisztiánt elveszítő lila-fehérek a sereghajtó és komoly gondokkal küzdő PMFC-Matiast fogadják. A két gárda az elmúlt három (bajnoki) meccsén egyaránt döntetlen játszott, legutóbb Pécsen. Az akkori 1–1 két gólszerzője biztosan nem lép pályára, hiszen a mérkőzésen Mohl talált be pécsi részről, akivel nem számol Robert Jarni és a szakmai stáb, míg góljára a fentebb már említett Simon válaszolt, aki már a német másodosztályban szereplő 1860 München kötelékébe tartozik.

A télen egy sor légióssal erősített a kiesés elől menekülő Pécs, amely Mohl mellett Pölöskey Péterrel is szakított, Wittrédi pedig már immáron a Lokié. Az újpestiek öt külföldit küldtek el a szünetben, hiszen egyikük sem tudott meghatározó játékossá válni. Az érkezési oldalon, Mihailo Perovics, az ETO-tól kölcsönvett Nemanja Andrics lehet meghatározó. Mindketten segíthetnek a lila-fehérek támadóínségén, valamint egy jól sikerült felkészülés után az őszt sérülése miatt szinte kihagyó Kim Ojo talán az ellenfél kapujára is veszélyt jelent majd. Mellettük végre a rutinos támadó, Kabát Péter is Nebojsa Vignjevics rendelkezésére állhat a tavaszi szezonban. Szintén jó igazolásnak tűnik a 21 esztendős védő, Hudák Dávid, aki a Slovan Bratislavát hagyta el a lilák kedvéért. Ráadásul hírek szerint több magyar klub orra elől sikerült megszerezni a szlovák utánpótlás-válogatott játékost.

Vasárnap Dunaújvárosból jelentkezünk, ahol a remek felkészülés után álló Ferencváros vendégeskedik. A tabella ötödik helyén tanyázó Fradi első nyolc tesztmeccsét megnyerte, míg az utolsó kilencedik találkozón 0–0-s döntetlent játszott a Debrecennel. A remekül, többek között a rutinos Hajnal Tamással és az ETO-t elhagyó Varga Rolanddal is erősítő zöld-fehérek két góllal győzték le a bajnokság újoncát idén augusztusban. Borítékolható, hogy nehéz dolga lesz a dobogóra törő Ferencváros ellen a folytatást a tizennegyedik, még éppen bentmaradást jelentő helyről kezdő újvárosiaknak. Igaz, a Dobos Barna vezette gárda több jó nevű játékost is megszerezett a szünetben. Itt folytatja (a teljesség igénye nékül) a Paksról érkező Eppel Márton, a korábban Pápán remeklő Goran Marics, valamint az egykori válogatott védő, Vaskó Tamás is.

(Sport TV)

OTP Bank Liga, 18. forduló

2015.02.27., péntek
MTK–Paks 19:00
2015.02.28. szombat
Szombathely–DVTK 14:00
Nyíregyháza–Bp.Honvéd 16:00
Puskás Akadémia–DVSC-Teva 16:00 Sport1 ÉLŐ
Újpest–PMFC–Matias 18:30 Sport1 ÉLŐ
2015.02. 29. vasárnap
Győri ETO–Videoton 16:30
Dunaújváros–Ferencváros 18:30 Sport2 ÉLŐ

Az első tavaszi fordulóból a Sport Televízió szombaton 15:45-től a Puskás Akadémia–DVSC-Teva, majd közvetlen utána az Újpest–PMFC-Matias találkozót közvetíti a Sport1 HD-n. A Dunaújváros–Ferencváros összecsapást vasárnap 18:15-től láthatják a Sport2 HD-n, melyet azonnal követ a Harmadik Félidő.