Már dobogós a Loki • SportTV

Már dobogós a Loki

2015. 02. 28. 16:00    
Olvasási idő: 4 perc

A Diósgyőr szombathelyi botlását követően a DVSC-Teva nyert Felcsúton, és fellépett a dobogóra az OTP Bank Ligában.

Szombathelyen olyan eredmény született, ami a Haladásnak a bennmaradásért, a Diósgyőrnek pedig a dobogóért zajló harcban alighanem kevés. Ebből alighanem kitalálható, a felek döntetlenre végeztek egymással. Igaz, ha a meccs alakulását nézzük, inkább a vendégcsapatnak kellene bosszankodnia. Merthogy a Diósgyőr előbb megszerezte a vezetést (Gosztonyi beadását, illetve Bacsa fejesét követően az OTP Bank Ligában most bemutatkozó Krsztics lőtt a kapuba), majd a második félidő elején meccslabdához jutott. Rózsa rossz kirúgását ugyanis lefülelte Barczi, majd kicselezte a kapust, de túl sokáig várt a lövéssel, labdája végül a gólvonalra visszaérő védőben akadt el. Nem sokkal később, a 63. percben aztán egyenlített a Hali. Schimmer védők mögé beívelt labdájára Németh Márió rajtolt és a léc alá bombázott. A folytatásra jutott még egy lécre hulló Radó-fejes, illetve egy bemutatkozás (Koman Vladimir 36-szoros válogatottként pályára lépett első élvonalbeli magyar bajnokiján), viszont egyik gárda sem tudta növelni góljai számát.

Felcsúton folytatódott a DVSC-Teva remek sorozata, a bajnoki címvédő sorozatban a 11. tétmérkőzésén maradt veretlen, illetve a gárda negyedszer is csapást mért az élvonalban a Puskás Akadémiára. Danilovics sokáig versenyben tartotta a hazaiakat (Tisza és Kulcsár ziccerénél, majd Tisza tizenegyesénél is védett), de az 56. percben már ő sem védhetett: Szakály Péter labdájával Tisza lépett ki, majd pedig a kapu bal alsó sarkába gurított. A meccs krónikájához tartozik, hogy az első félidőben Tischler szabadrúgását követően Lázár fejjel blokkolta a labdát, már esés közben elveszítette eszméletét, de az első jelentése szerint úgy tűnik, megússza agyrázkódással az esetet.

Nyíregyházán folytatódott a Honvéd mélyrepülése: a kispestiek ezúttal 1-0-ra kaptak ki, így idegenben tavaly május, az OTP Bank Ligában pedig sorozatban 11 mérkőzés óta nyeretlenek. A nyírségiek sokkal több helyzetet dolgoztak ki vetélytársuknál, az első gólhoz mégis kellett egy kis fővárosi figyelmetlenség is. A 24. percben ugyanis a Szpari jól használta ki, hogy bedobásnál nincs les, Bosnjak taccsát követően Pekár lépett meg a szélen, középre adását követően Abdouraman lőtt a kapuba. A második gól előtt pedig már kivégezte magát a Honvéd, hiszen Holender színészkedés miatt megkapta második sárga lapját, Kosznics pedig (mivel nem volt több cserelehetőség) sérülten próbált bekkelni. A sok balszerencsére jött az újabb hazai gól, Halenár beadásából a csereként beálló Seydi fejelt a kapuba, eldöntve a meccset.

Kecskeméten több mint egy órán keresztül úgy tűnt, a hazaiak sétagaloppban gyűjtik be a három pontot a Pápa ellen. Kitl lepattanó labdából szerzett góljával, valamint Bebeto két megugrását (az elsőnél Tujvel kapus kirúgása jelentette a gólpasszt!) követően a 77. percig 3-0-ra vezetett a KTE. A Pápán Waltner beállítása lendített nagyot, az egykori gólkirály két gólpasszt is kiosztott, de ez még összességében is csak a szépítésre volt elég.

Újpesten két-két piros lapot és gólt láthatott a publikum, mindkettőt egyoldalú elosztásban. A pirosakat az újpestiek gyűjtötték, a gólokat a pécsiek szerezték, utóbbiak ezeknek köszönhetően elmozdultak a tabella utolsó helyéről. Az első gól a 12. percben született, amikor Márkvárt meredeken középre lőtt labdáját a kanadai Manjrekar közelről tessékelte a kapuba, a második pedig a 90. percben esett, midőn Rácz ágyúzását követően a labda kevéssel a gólvonal mögé vágódott. A két gól a két pirosat fogta közre, előbb Nagy I Gábor gyűjtött két sárgát (a második talán önmagában is lehetett volna piros), majd pedig Heris faultolt utolsó emberként.

(Sport TV)

OTP BANK LIGA, 18. forduló, szombati mérkőzés

Haladás-Diósgyőr 1-1 (0-1)
Szombathely, 2130 néző. V: Szabó Zs.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Alcibiade, Devecseri – Martínez (Nagy P., 84.), Iszlai, Németh Márió (Rácz B., 92.), Halmosi, Gaál (Jagodics, 61.) – Radó
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Alves, Husic, Németh Milán – Gosztonyi (Marjanovics, 78.), Grumics, Barczi (Koman, 69.), Krsztics, Bacsa – Takács T. (Griffiths, 59.)
Gólszerző: Németh M. (63.), ill. Krsztics (16.)
Sárga lap: Devecseri (67.), ill. Grumics (56.)

Puskás Akadémia-DVSC-Teva 0-1 (0-0)
Felcsút, 1000 néző. V: Pintér Cs.
PFLA: Danilovics – Fiola, Kelic, Tamás, Spandler – Kleinheisler, Szélesi, Tischler (Harsányi, 82.), Polonkai (Szakály D., 65.), Sallai (Zsótér, 46.) – Lencse
Debrecen: Novakovics – Lázár P. (Mihelic, 38.), Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovic, Varga J., Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (Balogh J., 83.), Tisza (Bódi, 67.)
Gólszerző: Tisza (56.)
Sárga lap: Spandler (21.), Fiola (45.), Tamás (51.), ill. Kulcsár T. (7.), Tisza (45.), Jovanovic (65.), Varga J. (84.)

Nyíregyháza-Bp. Honvéd 2-0 (1-0)
Nyíregyháza. V: Bognár T.
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Kovacevic, Bosnjak – Zofcák (Koller, 90.), Abdouraman, Kosztics, Pekár (Darcimelija, 89.) – Pákolicz (Seydi, 55.), Halenár
Bp. Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics (Elez, 66.), Kosznics, Projics (Vidovics, 34.) – Ikenne-King, Hidi, Lőrinczy (Punosevac, 55.) – Prosser, Holender, Youla
Gólszerző: Abdouraman (24.), Seydi (86.)
Sárga lap: Holender (45.)
Kiállítva: Holender (71.)

Kecskemét-Lombard Pápa 3-2 (2-0)
Kecskemét. V: Erdős
Kecskemét: Tujvel – Lovric (Patvaros, 34.), Szkopljak, Karan, Gyagya, Laczkó – Kitl (Eninful, 71.), Szavics (Szivacski, 84.), Vukaszovics – Bebeto, Novák
Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Völgyi – Stieber A., Pongrácz (Waltner, 65.), Király (Csilus, 46.), Frizoni (Yannick, 78.) – Seye, Popin
Gólszerző: Kitl (20.), Bebeto (37., 53.), ill. Seye (77.), Csizmadia (79.)
Sárga lap: Gyagya (55.), Novák (90.), ill. Zulevs (6.), Völgyi (28.), Bogunovics (55.)

Újpest-PMFC-Matias 0-2 (0-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1684 néző. V: Fábián
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró (Hudák, 46.) – Andrics (Sztaniszavljevics, 29.), Vasziljevics, Bardhi, Nagy I G., Balogh Balázs – Ojo (Kabát, 63.)
Pécs: Polekszics – Nagy j., Balogh Béla, Causic, Uzoma – Weitzer (Horváth A., 71.), Manjrekar, Márkvárt (Rácz F., 81.), Pauljevics, Szatmári – Makriev (Frőhlich, 92.)
Gólszerző: Manjrekar (12.), Rácz F. (90.)
Sárga lap: Forró (23.), Nagy I G. (44.), ill. Uzoma (50.)
Kiálítva: Nagy I G. (51.), Heris (88.)

A Sport2-n vasárnap 18:15-től a Dunaújváros-Ferencváros bajnokit közvetítjük élőben, majd 20:30-tól élőben jön a Harmadik Félidő.