Elvérzett Münchenben a Porto • SportTV

Elvérzett Münchenben a Porto

2015. 04. 21. 19:59    
Olvasási idő: 2 perc

A múlt heti 3–1-es veresége után a Bayern München hazai pályán kiütéses, 6–1-es (a szünetben már 5–0 volt!) győzelmet aratott a Porto ellen, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe.
A Barcelona is a négyben van.

Kétgólos előnye dacára egy feltűnően megilletődött, csak a védekezéssel kísérletező Portót láthattunk Münchenben, mely annak ellenére is meglepő volt, hogy a hazaiak érezhetően minél előbb gólt-gólokat akartak szerezni – Guardiola csapata óriási iramban kezdte a meccset.
Bár az első komoly helyzet még kapufával zárult, a 22. percben már a Bayern München volt nyeregben, hiszen 2–0-ra vezetett két fejes góllal (Thiago a 14., Boateng a 22. percben).
A Porto alig-alig birtokolta a labdát, még a saját térfelükről is csupán elvétve jutottak ki a portugálok. Lewandowski újabb öt perc elteltével egy káprázatos akció végén, ugyancsak fejjel mattolta Fabiano kapust (3–0) – de még messze nem ez volt a kegyelemdöfés. A 36. minutumban Müller törte meg a sormintát, amikor lábbal szerzett gólt. Igaz, lövése megpattant és irányt változtatott Martins Indin (4-0). A szünet előtt Lewandowski a feje után a lábát is használta (5–0).
A bajor szurkolók az első félidőben újra átélhették a tavaly nyári német-brazil vb-elődöntős eufóriát!

A második félidőben a Bayern engedett a nadrágszíjon, a Porto – megkésve bár – elkezdett futballozni. Mindez egy placebó-hatású Jackson Martínez-gólhoz volt elég (5-1). Ezután már csak egy kétsárgás pirosra (Marcano) futotta a portugáloknak. A megítélt szabadrúgást meg Xabi Alonso művészien csavarta a kapuba, beállítva a 6–1-es végeredményt. A müncheniek 7–4-es összesítéssel, önbizalommal telve várhatják az elődöntőt.
Pep Guardiola 100. bayernes tétmeccséből játékosai ünnepi gálaestet varázsoltak.

A másik keddi mérkőzésen a Barcelona a párizsi három után otthon kettőt szerzett a PSG ellen (mindkettőt Neymar, egyet lábbal, egyet fejjel), és laza 5–1-gyel jutott az elődöntőbe.

(Sport TV)

BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő, visszavágó:

BAYERN MÜNCHEN (német)–FC PORTO (portugál) 6–1 (5–0)
München, Allianz Arena. Vezette: Atkinson (angol)

Bayern München:
Neuer – Rafinha (Rode, 72.), J. Boateng, Badstuber, Bernat – Xabi Alonso, Lahm – Thiago (Dante, 90.), Götze (Weiser, 86.), Th. Müller – Lewandowski.

FC Porto:
Fabiano – Reyes (R. Pereira, 33.), Maicon, Marcano, Martins Indi – Casemiro, Herrera, Ó. Torres – R. Quaresma (Rúben Neves, 46.), Brahimi (Evandro, 67.) – J. Martínez.

Gólszerző:
Thiago (14.), J. Boateng (22.), Lewandowski (27., 40.), Th. Müller (36.), Xabi Alonso (88.) ill. J. Martínez (73.)

Kiállítva:
Iván Marcano (87.)

Továbbjutott:
a Bayern München, 7–4-es összesítéssel