Alsóházi utolsó vs felsőházi utolsó • SportTV

Alsóházi utolsó vs felsőházi utolsó

2015. 04. 24. 12:32    
Olvasási idő: 2 perc

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a bennmaradásért küzdő Dunaújváros az Újpestet fogadja. Az összecsapást a Sport1-en 18:30-tól élőben közvetítjük.

Az immár Artner Tamás által irányított sereghajtó dunaújvárosiak a tavaszi szezonban eddig hatszor játszottak pályaválasztóként, de csak kétszer szereztek pontot, a Nyíregyházát legyőzték, az MTK ellen döntetlent játszottak. 2015-ben eddig két bajnoki találkozójukon szereztek gólt – azokon ellenben összesen ötöt.
A felsőház utolsó (8.) helyén álló Újpest nagyon gyengén kezdte az idényt, de a legutóbbi fordulóban 4-0-ra kiütötte a Lombard Pápát, szívességet téve ezzel a Dunaújvárosnak is. A lila-fehérek vendégként idén három bajnokit játszottak, két döntetlen (Debrecen, Bp. Honvéd) után elveszítették a Ferencváros elleni derbit. A három találkozó közül csak a Bozsik Stadionban szereztek gólt. A két csapat őszi, Megyeri úti találkozója 3-0-s hazai győzelmet hozott.
A Dunaújváros védője, Csehi Tamás győzelmet vár a pénteki mérkőzéstől: „Nagyon boldog voltam, hogy sikerült betalálnom a Puskás ellen, hiszen régen rúgtam már gólt. Akkor azt gondoltam, hogy ezt követően jön a többi találat. Ez sajnos nem sikerült, hiszen hátul hibáztunk. Ebben én is benne voltam, mivel a felezőnél én vesztettem el a labdát. Ebből tanultunk, ki fogjuk küszöbölni a hibát. A Puskás ellen 70 percig jól játszottunk, de a cseréket követően szétesett a középpályánk. A beálló társak nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát. Kielemeztük azt a meccset, melyen látható volt, hogy a kapott góloknál létszámfölényben voltunk ugyan, de mégis kijátszottak bennünket. Ennél az Újpest ellen koncentráltabbaknak kell lennünk. Most itt az ideje a javításnak! Nagyon nehéz meccsre számítok, de ha agresszíven, és ugyanilyen felfogásban játszunk, mint legutóbb, akkor lehetőségünk lesz a pontok begyűjtésére. Erre nekünk nagy szükségünk van, hiszen egyre fogynak a mérkőzések, melyekből minél több pontot kell szereznünk ahhoz, hogy bennmaradjunk. Egész héten gyakoroltuk azt a taktikát, amellyel eredményesek lehetünk. Nagyon jól esett, hogy a Puskás meccs végén megvártak minket a szurkolók, akik végig mellettünk álltak. Köszönet ezért! Nagy szükségünk lesz most is rájuk, így mindenkit várunk az Újpest elleni találkozóra!
(mlsz.hu/dpase.hu)

Pénteken a Sport1-en 18:30-tól élőben közvetítjük a Dunaújváros – Újpest OTP Liga mérkőzést, majd utána 21:15-től Mezeket Fel! a találkozó elemzésével, és a 25. forduló beharangozójával.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának menetrendje:

2015. április 24., péntek:
Dunaújváros PASE – Újpest 18:30 Sport1 ÉLŐ

2015. április 25., szombat:
Ferencváros – DVTK 14:00
Nyíregyháza – MTK 16:00 Sport1 ÉLŐ
Videoton – PMFC-Matias 18:00 Sport1 ÉLŐ
Kecskeméti TE – Paks 18:30
Lombard Pápa – Haladás 18:30

2015. április 26., vasárnap:
Győri ETO – PAFC 16:30
Bp. Honvéd – DVSC-TEVA 18:30 Sport2 ÉLŐ