Sima Barca-győzelem a városi derbin • SportTV

Sima Barca-győzelem a városi derbin

2015. 04. 25. 16:31    
Olvasási idő: 3 perc

Négy mérkőzést játszottak szombaton a Liga BBVA-ban szombaton a 33. fordulóban, pályára lépett a Barcelona és az Atlético Madrid is.

Barcelonában városi derbin fogadta az Espanyol, a listavezető, még három fronton harcban álló Barcelonát. Luis Enrique ezúttal a középpályán pihentetett és „rotált” is, így a Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rafinha, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar tizenegy kezdett – viharosan. Az első bő negyedórában három nagy helyzete is volt az ezúttal narancssárgában játszó gránátvörös-kékeknek, a legnagobbat fejessel hagyta ki Suárez. Benne volt viszont az uruguayi a vezető gólban: Messi indította Jordi Albát, a balhátvéd középre adott, Suárez három védőt is megtévesztve átlépte a labdát, amelyet a középen érkező Neymar hanyag eleganciával gurított Kiko Casilla kapujába. Még a félóra letelte előtt megduplázta előnyét a Barca. Iniesta indított pazarul, Suárez átívelt a bal oldalra, ahol Messi lekezelte a labdát, és ballal az alpvonal közeléből, éles szögből lőtt a lapuba úgy, hogy a labda a bal kapufa tövénél ért a hálóba. (Képünkön a négyszeres aranylabdás zseni 37. bajnoki gólját ünnepli.) A második játékrész elején kissé feljött az Espanyol, de csak időlegesen, a Barca hamar visszavette az irányítást. Az 54. percben Jordi Alba sárga lapot kapott, amit addig vitatott Mateu Lahoz bírónál, amíg meg nem kapta a másodikat is! Nem sokkal később Messi a jobb kapufát találta el. A 65. percben Rafinhát Mathieu váltotta. A 77. percben Neymar ziccerből az „égbe” lőtte a labdát. Nem sokkal később újra változtatott Luis Enrique, Suárez helyére Rakitic állt be. A 86. percben az első valódi Espanyol-ziccer nem hozott szépítést, Stuani 7 méteres lövését Bravo bravúrral védte. A 87. percben az Iniestát váltó Xavi 500. bajnokijára állt be a Barcába. A katalán rangadón a vendégek 12. idegenbeli győzelmüket aratták, s megőrizték minimum kétpontos előnyüket a Reallal szemben.

Madridban az Atlético Oblak – Jesús Gámez, Giménez, Godín, Siqueira – Raúl García, Gabi, Tiago, Koke – F. Torres, Griezmann kezdővel igyekezett minél előbb begyötörni egy gólt a kiesés ellen küzdő Elchének. Volt is vagy négy-öt ziccere a hazaiaknak, persze zömmel beívelések után, de a máskor be-betaláló fejesek most kisebb-nagyobb távolságra szálltak el a vendégek ketrecétől. A második játékrész elején növelte a nyomást az Atleti, amely az 55. percben vezetést is szerzett. Juandran ívelt át balról, Koke továbbította, és Griezmann szinte vízszintesen, hátrafelé úszva a levegőben, akrobatikus mozdulattal fejelt Tyton kapujába. Hét percre rá megduplázták előnyüket a matracosok, Raúl García a 16-os sarkáról nagy erővel bombázott a rövid, alsó sarokba, a lengyel válogatott kapus későn mozdult, és már nem tudott hárítani. A 77. percben ismét Griezmann villant, remekül helyezkedve „beledöfött” Saúl alapvonalról beadott labdájába, Tytont megelőzve.

Getafében a motivációs különbség döntött a két csapat között. A hazaiak gyakorlatilag „se fel, se le” pozícióban vannak, a Levante csak egy ponttal előzte a meccs előtt a már kieső Almeríát. A motivációs különbség egy gólban öltött testet, még a félidő vége előtt egy szöglet után a valenciaiak állandó gólfelelőse, Víctor Casadesús bólintott a hazai kapuba. A sikerrel a Levante egy kis lélegzethet jutott, de nagyon messze még a vége…

San Sebastianban sok mozgásos, lendületes, akciódús, de góltalan meccset vívott a Real Sociedad és a Villarreal. A mezőny legjobbjainak a két kapus, az argentin Rulli és Sergio Asenjo bizonyult. A korábban még a BL-indulással is kacérkodó Villarreal 8 tétmécs – közte 6 bajnoki – óta nyeretlen.

(Sport TV)

LA LIGA, 33. forduló, szombati mérkőzések:

Espanyol–Barcelona 0–2 (0–2)
G: Neymar (17.), Messi (29.)
Atlético Madrid–Elche 3–0 (0–0)
G: Griezmann (55., 77.), Raúl García (62.)

Getafe–Levante 0–1 (0–1)

G: V. Casadesús (35.)
Real Sociedad–Villarreal

Vasárnap játsszák:
Málaga–Deportivo
Almería–Eibar
Sevilla–Rayo Vallecano (Sport1 19:00)
Celta Vigo–Real Madrid (Sport1 21:00)

Hétfőn játsszák:
Valencia–Granada (Sport1 20:45)
Pénteken játszották:
Córdoba–Athletic Bilbao (Sport1 20:45)

Vasárnap a Sport2-n 19-től a Sevilla–Rayo Vallecano, 21-től a Celta Vigo–Real Madrid mérkőzést közvetítjük.