Ancelotti Vigót is "meghódította" • SportTV

Ancelotti Vigót is „meghódította”

2015. 04. 26. 13:46    
Olvasási idő: 3 perc

Négy meccs jutott vasárnapra a Liga BBVA 33. fordulójából. A legrangosabb együttes, a Real Madrid a nap záró mérkőzésén lépett fel Vigóban.

Málagában furcsa találkozót produkált a helyi együttes és a Depor. A két, amúgy gyenge formában, öt-, illetve tízmeccses nyeretlenségi szériában lévő együttes közül a Málaga támadott sokkal többet, a vendégcsapat alakított ki a veszélyesebb helyzeteket. A gólokat azonban elosztották. A hazaiak részéről a Galatából kölcsönben ott lévő holland szélső, Nordin Amrabat talált a kapuba, szép szóló után. Az egyenlítő találat egy szabadrúgást követő fejesből született, Lucas Vázquez beívelése után a Sergio Sánchezt megelőző Oriol Riera bólintott a kapuba. A győzelemhez a vendégcsapat áll (centikkel) közelebb: a 83. percben Lucas Vázquez 20 méteres szabadrúgásból a jobb kapufát találta telibe. A hosszabbításban Fabricio bravúrral védte Javi Guerra fejesét. A remivel mindkét csapat eggyel tovább nyújtotta nyeretlen sorozatát.

Almeríában a hazai csapat hosszú hajrát nyitott a bennmaradás érdekében, ha nem is megerőltetés nélkül, de magabiztosan győzte le a lassan a veszélyzónába süllyedő Eibart. Thiévy Bifouma második gólját érte el az idényben, Verza a negyediket, ebből hármat büntetőből szerzett. Ezen a találkozón a Didacnak a percekkel korábban beálló Wellington Silva elleni szabálytalanságáért megítélt 11-esből mattolta Irureta kapust.

Sevillában a sokkal esélyesebb hazai gárda végig irányította a mérkőzést a Rayo ellen. A számos helyzet mellé egy szép gólt tettek hozzá az andalúzok. A 18. percben egy parádés Diego Figueiras, Banega kényszerítőzés végén Iborrának jutott a gólszerzés dicsősége: az ötösről az üres kapuba kellett csak gurítania. Nem sokkal a félidő vége előtt megduplázta előnyét a Sevilla, Denis Suárez az alapvonalról adott középre, és Carrico közvetlen közelről csúsztatott a hálóba. A második félidőben mindkét csapatnak több lehetősége akadt a gólszerzésre, de még a legnagyobb ziccereket sem sikerült értékesíteni. A Sevilla 25. hazai bajnokiját teljesítette sorozatban veretlenül!

Vigóban a Celta nagy lendülettel kezdett a Casillas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – James, Illarramendi, Kroos, Isco – J. Hernández, C. Ronaldo kezdővel felálló Real ellen. Két apró helyzetecskét követően a 10. percben Nolito már be is talált Casillas hálójába! Az exbarcelonai, exbenficás csatár a bal oldalvonal mellől indult vefelé, a 16-osra érve kibúlt Carvajel és Kroos között, majd mielőtt Varane odaért volna 10 méterről remekül lőtt a jobb alsó sarokba. A szinte megdermedő Casillas el sem indult a takarásból ellőtt labdára. Hat percig tartott az előny, Ronaldo ment el remel cselekkel, az alapvonalről középre lőtt, Santi Mina menteni akarva csak pár méterre tudta előre rúgni a labdát, amelyet Toni Kroos állítás nélkül küldött azonnal a Celta kapujába. Egyenlő mezőnyjáték mellett a Real megszerezte a vezetést a 25. percbe. Hernández adta a labdát Jamesnek, visszakapta, majd 8 méterről éles lövéssel az alsó sarokba talált. A mexikói „Chicharitónak” öt napon belül ez volt a második roppant fontos gólja, az előzővel ejtette ki a királyi gárda az Atléticót a BL negyeddöntőjéből. (Képünkön a gólt előkészítő és elérő latin-amerikai kettős.) Három percre rá újabbat fordult a kocka: Santi Mina kapott pazar átadást Orellanától, lefutotta Marcelót, Casillas mellett ellőve a bal kapufát találta el, de a labda visszapattant elé, és másodjára már ballal az üres kapuba továbbított. A 41. percben Chicharito áradásából Ronaldo a bal kapufát találta el. A 44. percben James 8 méteres lövése kissé irányt változtatott Fontas lábán, úgy jutott a kapuba, a vezető gól azonban a kolumbiai neve mellé került a jegyzőkönyvbe. A második félidőben folytatódott a nyílt csata. Mindkét oldalon sorjáztak a kisebb-nagyobb helyzetek, igaz, a középpályán egyik együttes sem védekezett különösebben. A nagy adok-kapokból ismét a Real jött ki góllal. Sergio Ramos a felezővonaltól vagy 35 méteres labdát ívelt előre, Chicharito a 16-oson belül megszelídítette, maga elé tette, és a kiinduló Alvárez mellett a kapuba helyezett. Carlo Ancelotti 4. próbálkozásra „meghódította” a Balaídost is, korábban a Juventus, a Milan és a Real mestereként sem sikerült győznie Vigóban – most igen… A királyi garda tapad a katalánokra, a gyilkos hajsza folytatódik a Liga bajnoki aranyáért.

(Sport TV)

LA LIGA BBVA, 33. forduló, vasárnapi mérkőzések:

Málaga–Deportivo 1–1 (0–0)
G: Amrabat (47.), ill. Oriol Riera (60.)

Almería–Eibar 2–0 (1–0)

G: Thiévy (8.), Verza (68. – 11-esből)

Sevilla–Rayo Vallecano
2–0 (2–0)
G: Iborra (18.), Carrico (44.)

Celta Vigo–Real Madrid 2–4 (2–3)

G: Nolito (10.), S. Mina (28.), ill. Kroos (16.), J. Hernández (25., 68.), James (44.)

Hétfőn játsszák:
Valencia–Granada (Sport1 20:45)

Korábban játszották:
Córdoba–Athletic Bilbao 0–1
Espanyol–Barcelona 0–2
Atlético Madrid–Elche 3–0
Getafe–Levante 0–1
Real Sociedad–Villarreal 0–0