Priskin-góllal nyert az ETO • SportTV

Priskin-góllal nyert az ETO

2015. 04. 26. 18:27    
Olvasási idő: 2 perc

Két mérkőzéssel zárult vasárnap az OTP Bank Liga 25. fordulója. A Győr Priskin Tamás góljával verte a Puskás Akadémiát. A kiesés ellen harcoló Honvéd döntetlent ért el a címvédő Debrecen ellen.

Győrben a vendég Puskás AFC hagyta ki az első nagy helyzetet, a 13. percben Lencse kapott remek kiugratást, lövését Pogacsics bravúrral kiütötte. Négy perccel később Rudolf szabadrúgásból a kapufát találta el, majd a 22. percben zöld-fehérek csatára (lesről indulva) az oldalhálóba lőtt. A felcsútiak kapuja előbb szögletek és bedobások után többször is veszély alakult ki, de a szünet előtt gól nem esett. A 49. percben Rudolf lekészítése után Koltai találta el a kapufát, majd Lencse előtt adódott egy perc alatt két lehetőség. A 61. percben Fiola lövése ment kevéssel mellé, egy perc múlva Kleinheisler 15 méteres próbálkozását hárította Pogacsics. A győri ellentámadás végén Priskin bombázott a kapuba, a 63. percben tehát vezetést szereztek a hazaiak. Négy perccel később Koltai ugyanonnan kísérletezett, mint az előbb Priskin, de ő nem célzott pontosan. A 80. percben ismét Lencse került ziccerbe, de az ETO hálóőrének eszén megint nem tudott túljárni. A Győr végül 1-0-ra győzött, ezzel augusztus óta első hazai sikerét aratta a bajnokságban, és pontszámban beérte vasárnapi ellenfelét a tabellán.



Kispesten
első helyzetéből vezetést szerzett a Bp. Honvéd: a 27. percben Holender beadása után a kezdőcsapatba visszatérő Youla remek mozdulattal juttatta a labdát Verpecz kapus felett a hálóba. A 39. percben egyenlített a vendég Debrecen, Bouadla távoli lövésből volt eredményes. A második félidőben aztán több piros lap volt, mint helyzet… A 71. percben Ikenne-King kapta meg második sárga lapját, miután rátartott Korhut bokájára, akit le is kellett cserélni. Vad II játékvezető az eset után elküldte a kispadtól a reklamáló Marco Rossit, a hazaiak vezetőedzőjét. A fővárosiak azonban csak hat percig voltak emberhátrányban, ekkor Ludánszki páros lábbal becsúszva találta el Hidi lábát, amiért egyből piros lapot mutatott fel neki a bíró. A kiállítást követő szabadrúgásból Vécsei a lécet találta el. A 94. percben a csereként beálló Punosevac ziccerben borzasztóan találta el a labdát. A vége 1-1 lett, így a DVSC-Teva nem tudta kihasználni a harmadik helyen álló MTK nyíregyházi pontvesztését, a Honvédnak viszont nagyon jól jöhet még ez az egy pont a bennmaradásért folyó harcban.


(Sport Tv)

OTP Bank Liga, 25. forduló, vasárnapi mérkőzések

Győri ETO FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Győr, ETO Park, 1500 néző, v.: Pintér
Győri ETO FC: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibánez – Windecker (Pátkai, 53.), Bucsa, Kamber – Rudolf (Mayer, 67.), Priskin, Koltai (Nagy Á., 85.)
Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Tar, Kelic, Spandler – Fiola (Szakály D., 62.), Tóth B., Kleinheisler, Harsányi (Zsótér, 42.) – Sallai R. (Tischler, 76.), Lencse
Gól: Priskin (64.)
Sárga lap: Pátkai (82.), Priskin (83.), Brdarovszki (94.), illetve Kelic (23.), Zsótér (94.)

Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző, v.: Vad II.
Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Baráth – Nagy G., Hidi, Vécsei – Prosser (Gazdag, 61.), Youla (Botka, 75.), Holender (Punosevac, 54.)
DVSC-TEVA: Verpecz – Lázár P., Mészáros, Brkovic, Korhut (Balogh N., 75.) – Varga J., Jovanovic, Mihelic, Bouadla (Ludánszki, a szünetben), Bódi – Sidibe (Nagy Z., 83.)
Gól: Youla (25.), illetve Bouadla (39.)
Piros lap: Ikenne-King (71.), illetve Ludánszki (77.)
Sárga lap: Holender (16.), Ikenne-King (22., 71.), Ignjatovic (48.), Hidi (86.), illetve Lázár (36.), Bódi (73.), Jovanovic (79.)

(MTI)