Drámai hétvége jön az NBI-ben • SportTV

Drámai hétvége jön az NBI-ben

2015. 05. 29. 12:53    
Olvasási idő: 2 perc

Az OTP Bank Liga hétvégi utolsó fordulójában még három csapat eshet ki a már kiesett (és egyébként is kizárt) Lombard Pápa mellett: a Dunaújváros, a Haladás és a Honvéd is.

Dunaújváros

A Dunaújváros egy fordulóval a befejezés előtt ugyan a 15., kieső helyen található, de az előtte lévő Haladás ugyanúgy 22 ponttal rendelkezik, és csak több győzelmének köszönhetően kerüli el a veszélyzónát. Így a Dunaújvárosnak minden esélye megvan még a bent maradásra, bár nem a saját kezében van a sorsa. A záró fordulóban az újonc a Paks otthonába látogat.
A meccset megelőzően a Dunaújváros edzője, Artner Tamás nyilatkozott a dpase.hu-nak: „Nagy teljesítmény az, hogy az utolsó forduló előtt még versenyben vagyunk a bennmaradást jelentő helyért. Ezt ez a csapat kiharcolta magának. Egyet sajnálok, mégpedig azt, hogy az új szabályok miatt nem mi állunk jobb pozícióban ellenfelünknél. Ezt sajnos a diósgyőri meccs után kiadtuk a kezünkből. Most egálban vagyunk, és bízom abban, hogy bennmaradunk a legjobbak között. Egy nagyszerű csapathoz megyünk vendégségbe, de jó formában vagyunk ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni. A bátorsággal eddig sem volt gond, a kapu előtti összpontosításra kell jobban figyelni. A Paks kitűnő, egységes csapat, amely ellen nehéz játszani. A körülményekkel és velük is meg kell keményen küzdenünk. Maximálisan fel fogunk készülni, a végsőkig a mérkőzésben kell maradnunk.”

Haladás

A rivális Haladás a Puskás Akadémiát látja vendégül az utolsó körben, és egy győzelemmel biztosíthatja a bentmaradását. A meccs előtt Halmosi Péter mondta el gondolatait a vaol.hu-nak: „Játszottunk már jó néhány olyan meccset, ami nagyon fontos volt, de tény, ez lesz az utolsó szalmaszál, itt nem lehet hibázni, akárhogy is, de nyerni kell a Puskás Akadémia ellen. Senki sem akar a másodosztályban futballozni – én meg főleg nem. Valamennyiünk számára nagyon fontos a mérkőzés, így mindenkinek saját magát kell motiválnia. Rólam mindenki tudja, számomra mit jelent a Hali, de akik nem itt születtek, nekik érthető módon nem ugyanaz az érzés. Nekik viszont az a fő motiváció, hogy jövőre is NBI-ben futballozhatnak, a karrierjük múlhat a bentmaradáson. Úgy érzem tehát – hasonlóan a korábbi meccsekhez – senkit sem kell külön ráhangolni a szombati bajnokira. Aki nem hisz abban, hogy győzünk, nem is való közénk.”

Honvéd

A Honvéd 3 ponttal előzi meg a Haladást és a Dunaújvárost, így még kispestieknek is van félni valójuk. Ők a már biztos kieső Lombard Pápát fogadják. Az összecsapás előtt a klub játékosa, Nagy Gergő nyilatkozott a honvedfc.hu-nak: „Mindenképpen olyan játékkal szeretnénk a pályára lépni, mint a Ferencváros ellen. Fontos, hogy nem szabad arra játszanunk, hogy elég egy pontot szereznünk. Hasonló felfogásban kell futballoznunk, mint az elmúlt hétvégén és akkor nem lehet gond. Mentálisan rendben vagyunk, hiszen ahogy kezdtük a tavaszi szezont folyamatosan fejlődött a csapat és minden meccsből sikerül erőt merítenünk, mert a játék és néha az eredmény is olyan volt, hogy önbizalmat adott a csapatnak, ahhoz képest, amilyen őszünk volt” – mondta Nagy Gergő.

A Sport1-en szombaton 18:45-től élőben közvetítjük a Haladás – Puskás Akadémia összecsapást.