A Juventustól igazolt a Videoton • SportTV

A Juventustól igazolt a Videoton

2015. 07. 23. 17:14    
Olvasási idő: < 1 perc

A 19 éves Alhassane Soumah egy évre kölcsönbe érkezik Székesfehérvárra az olasz sztárcsapattól.

Alhassane Soumah 1996. március 2-án született Guinea fővárosában, Conakryban. Az olasz Santarcangelo Berretti ificsapatában figyelt fel a tehetségére a Juventus, és ajánlott neki szerződést 2013 nyarán. Az akkor 17 éves Soumah a Juve Primavera csapatába került. A Bajnokok Ligája ifi változatában 2013 őszén hat mérkőzésen négy gólt szerzett, míg a legutóbbi idényben négy találkozón egyszer volt eredményes a sorozatban. Az előző félévet a Cesena Primaverában töltötte kölcsönben.

„Nemrég érkeztem Magyarországra, így túlságosan mély ismereteim még nincsenek, de azzal természetesen tisztában vagyok, hogy a Vidi az ország egyik legjobb klubja, és hogy az előző szezonban bajnok címet szerzett. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában már volt alkalmam szerepelni, és szeretnék mielőbb a valódi BL-ben is bemutatkozni. Egy remek helyre kerültem, ahol minden adott a további fejlődésemhez immár felnőtt szinten. Remélem, hogy megkapom a lehetőséget a bizonyításra és élni is tudok majd vele” – nyilatkozta Soumah a vidi.hu-nak.

„A Juventus elöljárói elsősorban azért adták nekünk kölcsön a 19 éves csatárt, mert bíznak benne, hogy Bernard Casoninál jó kezekben lesz, és fejlődni fog. Két szezonban is szerepelt a fiatalok számára kiírt Bajnokok Ligájában, és ott remek teljesítményt nyújtott. Egy évre kaptuk kölcsön, itt bebizonyíthatja, hogy nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek között is megállja a helyét. Olyan futballkultúrával rendelkező országból próbáltunk erősíteni, ahol nagy hagyományai vannak az utánpótlásképzésnek és a felnőtt labdarúgásnak is. Szeretném, ha a lendületével új színt hozna a játékunkba” – mondta Burcsa Győző klubigazgató.

(vidi.hu)