Az NBA meghódítaná Afrikát • SportTV

Az NBA meghódítaná Afrikát

2015. 07. 30. 18:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombaton este Johannesburgban csapnak össze az NBA Africa és a NBA World válogatottjai, a liga első bemutató mérkőzésén az afrikai kontinensen.

„A jövőben szeretnék elő-, vagy akár alapszakaszmérkőzést is idehozni” – mondta sajtótájékoztatóján a liga komisszárja, Adam Silver. „Ehhez mindenképpen nagyobb csarnokot kell majd találnunk, hiszen a szombati bemutató helyszíne mindössze 4000 néző befogadására alkalmas. Ezt a bemutató tesztnek kell felfogni, de én nagyon bizakodom, hogy Afrikában is otthont talál majd az NBA.”
A Luol Deng vezette Team Africában többek között Al-Farouq Aminu, Giannis Antetokounmpo és Nicoals Batum kapnak majd szerepet. A másik oldalon a Chris Paul vezette NBA Worldöt erősíti majd Bradley Beal, Kenneth Faried, illetve két Gasol Marc és Pau. Az kontinensválogatott a San Antonio mestere, Gregg Popovich, a világválogatottat a Brooklyn vezetőedzője Lionel Hollis vezeti majd.
„Számomra ez sokkal több, mint egy mérkőzés” – nyilatkozta a frissen házasodott Silver, aki a mérkőzés után Afrika keleti partjainál tölti majd nászútját. „A legjobb játékosoknak kell bemutatni a játék szépségeit, nekik kell részt venniük nyilvános eseményeken, így biztosan szervezünk majd múzeumlátogatást, megyünk szafarira, illetve mindenképpen megjelenünk a Nelson Mandela Alapítvány eseményein.”

(Sport TV)

Az NBA Africa-NBA World bemutató mérkőzést szombaton 15 órától élőben közvetíti a Sport2!