Távozik az MVM Veszprém elnöke • SportTV

Távozik az MVM Veszprém elnöke

2015. 11. 24. 13:07    
Olvasási idő: < 1 perc

A férfi kézilabdacsapat történetének legsikeresebb elnöke, Fonyó Károly egyúttal az igazgatósági tagságáról is lemondott.

Itt olvashatják a klub közleményét:

„Dr. Fonyó Károly, az MVM Veszprém elnöke 2015. november 23-án lemondott elnöki titulusáról, valamint az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról.
A távozó elnök 2012-ben társelnökként került a Klubhoz, majd 2013 májusától lett a Klub elnöke. Érkezésekor a Klub nagyon nehéz helyzetben volt, közel állt ahhoz, hogy sok ezer szurkoló elveszítse azt a lehetőséget, hogy Veszprémben rangos mérkőzéseket láthasson.Regnálása alatt átszervezte a Klub működési modelljét, 2013 júliusától az egyesületet az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. működteti, a pénzügyi helyzet stabilizálódott, a csapat pedig történelmének legsikeresebb szakaszába lépett. Három bajnoki és Magyar Kupa-győzelem, két Szuperkupa-diadal, egy SEHA-liga bajnoki cím és két Bajnokok Ligája final four-részvétel, amelyből egy alkalommal döntőt játszott az együttes a Barcelona ellen. Ezeket az eredményeket a csapat 2013 májusa óta érte el. A sikeres BL-szereplés eredményeként, története során először a csapat pályára léphetett a nem hivatalos klub-világbajnokságon is, Katarban, ahol a második helyen végzett.
Munkájával sokat segített a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében, nagyban köszönhető neki, hogy a veszprémi egyesület Európa meghatározó klubjává nőtte ki magát.
A Klub vezetői, játékosai köszönik eddigi munkáját, sok sikert kívánnak a továbbiakban Dr. Fonyó Károlynak, remélve, hogy lehetőségei szerint továbbra is támogatja a csapatot.”