Megállíthatatlan a Zenit • SportTV

Megállíthatatlan a Zenit

2015. 11. 24. 19:52    
Olvasási idő: 2 perc

Boriszovban az E-csoport első találkozóján a BATE gyorsan sokkolta a Leverkusent, a második percben két csel után Gordejcsuk nem túl jó lövését védte be a kapuba Leno. A lassan éledező német gárda az első felvonás végén Chicharito révén egalizálhatott volna, de Csernik hatalmas bravúrral hárított. A Bayer egyenlítésére egészen a második félidő feléig kellett várni, ekkor Mehmedi talált be. A svájci csatár a sorozatban már negyedszer, míg a BATE ellen másodszor volt eredményes. Amennyiben a Roma idegenben legyőzi a Barcelonát, akkor a Leverkusen nem juthat tovább a csoportból.

A Roma nem tudott élni az eséllyel, (sőt, nagyon csúfosan kikapott) bár a Barca ellen, főleg idegenben nem egyszerű dolog nyerni. A mostanában (vagy inkább általában) remeklő katalánonál Suárez és Messi is kétszer volt eredményes, míg mellettük Pique és Neymar kihagyott büntetője után Correia vette még be Szczesny kapuját. A 6–1-es végeredményt Dzeko állította be (egy büntetőt is kihagyott percekkel korábban) a hajrában.

A már korábban továbbjutó Zenit a Valencia ellen sem lassított. A szentpéterváriak Satov révén szereztek vezetést az első negyedóra végén. A szünet után is inkább a Zenit akarata érvényesült, amely Dzjuba révén tovább növelte előnyét a 74. percben. Az amúgyis is halovány spanyol remények Ruben Vezo pirosa után szálltak el végleg. A 2–0-s sikerének köszönhetően a szentpéterváriak továbbra is hibátlanok a négyesben.

Lyonban a Gent az utolsó pillanatban megszerezte a győztes találatot Coulibaly révén. Az utolsó körben a Valencia a Lyon ellen lép pályára, de a Turia-partiak sorsa nem a saját kezükben van, hiszen a Gent pedig a Zenit ellen harcolhatja ki a továbbjutást.

Az F-csoportban a Bayern nem elégedett meg a döntetlennel az Olympiakosz ellen (ebben az esetben mindkét gárda továbblépett volna). A német rekordbajnok az első 20 perc alatt eldöntte a találkozót, Costa, Lewandowski , valamint Müller is betalált gyors egymás utánban. A müncheniek Badstuber kiállítása miatt 10 emberrel fejezték be a 4-0-s sikerrel végződő találkozót. Az utolsó gólt Coman szerezte. Az Arsenal pedig sima Dinamo elleni sikerével életben tartotta reményeit az utolsó fordulóra.

A G-csoporban meglepetésre hazai pályán bukott el a Porto a Dinamo Kijev ellen. 2-0-s sikerével az ukrán gárda életben tartotta továbbjutási reményeit. Az ötödik forduló után a négyest a Maccabit idegenben, 4–0-ra legyőző Chelsea vezeti.

(Sport TV)

Bajnokok Ligája, 5. forduló

E-csoport
BATE–Leverkusen 1–1
Barecelona–AS Roma 6–1
F-csoport
Bayern München–Olympiakosz 4–0
Arsenal–Dinamo Zagreb 3–0
G-csoport
Maccabi–Chelsea 0–4
FC Porto–Dinamo Kijev 0–2
H-csoport
Zenit–Valencia 2–0
Lyon–Gent 1–2