Nem a kapusok döntenek Madridban • SportTV

Nem a kapusok döntenek Madridban

2016. 04. 27. 14:15    
Olvasási idő: 2 perc

A ma esti Atlético Madrid – Bayern München BL-elődöntő első mérkőzése azon múlhat, a Bayern fel tudja-e törni a madridiak betonbiztos védelmét. Erről Kemenes Szabolcs, a Sport TV szakértője beszélt, aki a Sport1 egyórás felvezetésében részletesen is elemzi majd a két kapust és a védelmeket.

Izgalmas este elé néz ma Madrid, az Atlético a Bayern Münchent fogadja. A hazaiak a védelem alapembere, Diego Godín nélkül lépnek pályára, akit Simeone mesternek pótolnia kell, hiszen a „matracosok” védelmének kulcsszerepe lesz a mai meccsen, illetve a párharcban. Bivalyerős támadósor próbál majd eljutni a hazai kapuig.
Kemenes Szabolcs, a Sport TV szakértője előzetes rövid elemzésében kitért erre is és a két kapusra is. „A párharcban nem a kapuskérdés lesz a döntő. Bár Neuer kiemelkedő hálóőr, most már azt mondhatjuk Oblakról, hogy egyszer lehet majd hasonlóan nagy kapus, aki más stílusú, de a testfelépítésben és a csapat játékához hozzáadott értékben felnőhet a német mellé. Nem véletlenül tart már 21, kapott gól nélküli meccsnél a spanyol bajnokságban. A védelme egyértelműen az Atléticónak erősebb, még Godín nélkül is. Ha a Bayern nem oldja meg, hogy feltörje azt, a müncheni védelem nem tudja hozni neki a győzelmet. Ha az Atlético védelme 10-es, a Bayerné 4-es, 5-ös, amelyik folyamatosan változó összetételben lép pályára. Viszont ebben az elődöntőben épp az az izgalmas, hogy a támadásnál épp fordított ez az arány, és ha a Bayern támadószekciója csak 80-90 százalékot hoz, ott akkor is ők az erősebbek” – foglalta össze röviden a Budapest Honvéd kapusa, aki a mai mérkőzést megelőző egyórás felvezetés során részletesen is elemzi majd a játékrészeket.
Az Atlético Madrid – Bayern München BL-elődöntő első mérkőzését a Sport1 élőben közvetíti, a kommentátor Méhes Gábor lesz. A 19:45-kor kezdődő BL-este műsorvezetője Faragó Richard lesz, a szakértői székben Kemenes Szabolcs mellett László Csaba, Puhl Sándor és Várhidi Péter foglal majd helyet.

(Sport TV)

A Sport1-en 19:45-től élőben közvetítjük az Atlético Madrid-Bayern München mérkőzést.