Curry nélkül is van élet • SportTV

Curry nélkül is van élet

2016. 05. 01. 15:34    
Olvasási idő: < 1 perc

A Golden State Warriors a Portland Trail Blazers elleni főcsoport-elődöntő elején Stephen Curry nélkül is favoritként lép pályára az NBA rájátszásában.

Érdemes-e komolyan aggódnia a Golden State Warriorsnak Stephen Curry hiánya miatt a Portland Trail Blazers elleni párharc előtt? Oké, az alapszalasz regnáló, egyben hamarosan újraválasztott MVP-jéről beszélünk, de hát mit tegyünk, amikor az ő meccs közbeni kiválása után a Warriors 27 ponttal tángálja el a Houstont, majd nélküle 33 pontot ver riválisára…(A Curry sérülése utáni hat negyedben összesen „közte 60-at” hozott össze a Warriors.) Másrészről viszont a Portland februárban 137-105-re kiütötte a Warriorst, amely akkor a legerősebb felállásban játszott.
„Az nem egy szerencsés győzelem volt – mondta Steve Kerr, a Warriors vezetőedzője. – Ez történik akkor, ha a Portlanddel játszol, és sorra adod el a labdákat. A pálya minden részén robbanékony játékosai vannak, akik bárhonnan képesek bevágni egy triplát.” Klay Thompson, a Curry sérülése után fővezérré előlépő játékos szavai: „Kicsit szabadon hagytuk a dobóikat, és talán kicsit át is néztünk rajtuk. Csakhogy ezen a csapaton nem szabad keresztülnézni. Ezt megtanultuk ebben a szezonban.”
Damian Lillard, a Portland legjobbja szerint a címvédő még Curry nélkül is elképesztően erős gárda. „Ez egy bajnokaspiráns csapat. Még Steph nélkül is azok maradtak. Észnél kell lennünk, küzdenünk kell és csapatként kell nagyot alkotnunk. Nem szabad azon agyalnunk, ki van ott a pályán és ki nincs, hiszen Steph nélkül is nagyon elkalapálták kétszer a Houstont” – mondta Lillard.
Az amerikai szakírók szerint Curry a széria egy bizonyos szakaszában biztosan visszatér egyébként, a kérdés, mikor. Kerr azt mondta, meglepő lenne, ha már a keddi második meccsre harcra kész lenne, de a harmadik, jövő szombati csatára akár már játékra jelentkezhet.

(Sport TV)

A Sport2-n 21:30-tól élőben közvetítjük a Golden State Warriors-Portland Trail Blazers találkozót.