A Real és Zidane 5 titka • SportTV

A Real és Zidane 5 titka

2016. 05. 05. 13:55    
Olvasási idő: < 1 perc

A klubközeli Marca című napilap öt pontba szedte, minek köszönhető a Real Madrid legújabb sikersorozata.

A Marca című szaklap megvizsgálta, minek köszönhető a Real Madrid 2016-os felfutása. Amióta Zinedine Zidane a csapat vezetőedzője, a Real 13 győzelem mellett mindössze 1-1 döntetlent és vereséget volt kénytelen elkönyvelni, még van esélye a bajnoki címre, továbbá a Manchester City elleni győzelmet követően már csak egy lépés választja el fennállása 11. BEK/Bajnokok Ligája-diadalától. De kiknek/miknek köszönhető a talpra állás?
A Pepe, Sergio Ramos kettős által megteremtett biztonság. Az idény első felével ellentétben a két centerhalf szolid és megbízható alapot képez a „királyi” védelem közepén. Olykor persze sérülés vagy eltiltás közbeszól, de összességében Varane-éknak esélyük sincs a portugál és a spanyol elé kerülni.
Casemiro megteremti az egyensúlyt. Zidane taktikájának lényege, hogy Toni Kroos és Luka Modric a lehető legtöbb szabadságot kapja meg a középpályán. Casemiro a munkásságával ezt megteremti, ahogyan az ő fegyelmezett védekezése az egyik pillére a Real magas letámadásának és támadójátékának.
Gareth Bale helye a hierarchiában. Cristiano Ronaldo és Karim Benzema sérülése után a walesi a legjobb pillanatban lendült a legjobb formába. A legutóbbi négy meccsen négy gólt szerzett, és egyedül repíti a BBC-t.
Lucas Vázquez önfeláldozása. Az akadémiáról kikerülő játékos a szimbóluma annak, hogy a kispadról érkező játékos hogyan gyakorolhat döntő hatást a mérkőzés addigi menetére. Mindegy, hogy védekeznie kell vagy támadnia, szinte sohasem okoz csalódást.
Zinedine Zidane, az egység megteremtője. Akárcsak Carlo Ancelotti a décima megnyerésekor, most a francia menedzser alakított ki egységes, jó szellemű csapatot. Már csak kilencven percre van attól, hogy edzőként is beírja magát a klub történelmébe. Játékosként ha mással nem, a 2002-es BL-döntőn szerzett góljával már megtette.

(Sport TV)