Frank de Boer távozik az Ajaxtól • SportTV

Frank de Boer távozik az Ajaxtól

2016. 05. 12. 10:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Lemondott Frank de Boer, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes Ajax vezetőedzője – kürtölte világgá a holland sajtó.

– Fantasztikus időszakot töltöttem az Ajaxnál, előbb játékosként, majd edzőként – idézi az amszterdami klub honlapja De Boert, aki közös megegyezéssel bontotta fel 2017-ig szóló szerződését. Négy bajnoki cím után csalódást keltő volt a 2014–2015-ös idény. Ezt szerettük volna kijavítani most, s bár minden tőlünk telhetőt megtettünk, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltük. Eljött az idő a váltásra, az Ajaxnak is így lesz jó. Azt még nem tudom, mit hoz a jövő számomra, az is lehet, hogy szabadságra megyek. Örökké emlékezni fogok a szép pillanatokra, a csúcspont a harmincadik bajnoki cím megszerzése volt. Bármerre is sodor az élet, mindig figyelemmel követem az Ajaxot. Ez a klubom, mindig is az marad – tette még hozzá.
A 45 éves holland szakember 2010 decemberében lett az Ajax vezetőedzője, irányításával a csapat sorozatban négy bajnoki címet szerzett, majd második lett az utcahosszal első PSV mögött. A 2015–2016-os évadban az Ajax az utolsó fordulóban döntetlent játszott a De Graafschappal, így a PEC Zwolle vendégeként 3–1-re győző PSV-é lett ismét az aranyérem.
Edwin van der Sar sportigazgató elmondta, nem érte meglepetésként a vezetőséget De Boer távozása, de természetesen sajnálják, hogy a szakember így döntött.