Óriási előnyből bukott a Veszprém • SportTV

Óriási előnyből bukott a Veszprém

2016. 05. 29. 17:14    
Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal is ezüstérmes lett az MVM Veszprém együttese a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar együttes hétméteresekkel kapott ki a döntőben a lengyel Kielcétől.

Remekül kezdte a Veszprém a Final Four döntőjét, a mieink dobták a találkozó első három gólját. A Kielce a hatodik perc végén tudott először betalálni, majd a nyitó játékrész nagy részében két-három góllal álltak jobban a magyarok. A 25. percre egy találatra csökkentette hátrányát a lengyel együttes, de a veszprémiek 4-1-es sorozattal zárták az első félidőt, így 17-13-ra vezettek a szünetben.

A második játékrész első felében szenzációsan játszott a magyar bajnok, remek támadásokkal 28-19-re húzott el. Az ellenfél azonban nem adta fel, zsinórban kilencszer volt eredményes, míg a mieink 12 percen (!) keresztül nem tudtak betalálni. Ilics törte meg a pocsék sorozatot, de a rendes játékidő legvégén Lijewski egy fantasztikus góllal egyenlített.

A hosszabbítás első találatát a Kielce érte el, a következő kettőt viszont Ugalde révén a Veszprém. A ráadás első öt perce után egy góllal a magyarok vezettek, a második félidő utolsó percében viszont már a lengyeleknél volt az előny. Öt másodperccel a vége előtt Ugalde egyenlített, így a női kézilabda BL-döntőhöz hasonlóan, itt is hétméteresek döntöttek. Ebben a Kielce bizonyult jobbnak, az utolsó büntetőt Aguinagalde értékesítette, így a lengyelek – történetük során először – megnyerték a Bajnokok Ligáját.

(Sport Tv)

Lemondott Kálomista Gábor, a veszprémi férfi kézilabdaklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azután, hogy a magyar csapat kilencgólos előnyről elveszítette vasárnap a Bajnokok Ligája döntőjét.

„A klub jó kezekben van, biztos anyagi lábakon áll évekre előre. Sajnos, valami plusz hiányzik ahhoz, hogy BL-t nyerjünk. Az ötéves tervben most értünk volna a csúcsra, és minden adott volt, hogy ott is legyünk. Nem bírom már az ilyen izgalmakat, feszültséget. Lemondok” – jelentette be Kálomista Gábor a kölni csarnok sajtóközpontjában magyar újságírók előtt.

A gárda tavaly második volt, és most úgy tűnt, fennállása legnagyobb sikerét éri el: a 46. percben már kilenc góllal vezetett, ám végül büntetőpárharcban kikapott a Kielcétől.

A veszprémi csapatnak július elsejétől az MVM helyett a Telekom lesz a névadó szponzora.

(MTI)

A Paris SG a bronzérmes

A bronzmérkőzés elején fej fej mellett haladt a Paris Saint-Germain és a Kiel, 4-4 után aztán a franciák egymás után négyszer voltak eredményesek. A 19. perc közepén már öt találattal álltak jobban a párizsiak, a németeken érződött az előző napi 70 perces csata a Veszprém ellen. A szünetben 15-11-re vezetett a PSG. A második játékrész első perceiben tartotta a négygólos különbséget a Paris Saint-Germain, 17-13-at követően azonban 9-2-es futást produkált a THW. A németek ezzel nem csak egyenlítettek, majd a mérkőzésen először vezetést szereztek, hanem kétgólos előnybe is kerültek. A franciák azonban fordítottak, ők dobták a találkozó utolsó három gólját, és a tíz találatot jegyző Mikkel Hansen vezetésével, 29-27-es sikerrel szerezték meg a harmadik helyet.