Újra Warriors-Cavs döntő lesz • SportTV

Újra Warriors-Cavs döntő lesz

2016. 05. 31. 09:09    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA történetében 10. csapatként a Golden State 3-1-es hátrányból fordított a rájátszásban, így újra nagydöntőt játszhat. Ellenfele idén is a Cavs lesz.

Az Oklahoma City elleni párharc utolsó mérkőzésén a Thunder az első félidőben 13 ponttal is vezetett, és a nagyszünetben is még 48-42 volt az állás a vendégek javára. A harmadik negyedet aztán 29-12-re nyerte a címvédő, ami sorsdöntőnek bizonyult (a Warriors soha nem kapott még ilyen kevés pontot egy playoff-meccs harmadik negyedében).

A záró játékrész elején az OKC négy pontra csökkentette hátrányát, de a hazaiak hamarosan újra 11 pontos előnyt szereztek. Az Oklahoma City még hajrázott egyet, 90-86-nál megint csak négy egység volt a Warriors előnye, de ennél közelebb nem került ellenfeléhez a Thunder. Ekkor Serge Ibaka szabálytalankodott Stephen Curryvel szemben, aki mindhárom büntetőt bedobta, majd egy triplával bevitte a kegyelemdöfést.



Az oaklandi együttesben, amely végül 96-88-ra győzött, Curry 36 pontot, közte hét triplát szórt. A kétszeres MVP összesen 32 hárompontost ért el a hétmeccses sorozat alatt, ami új rekord a ligában. Az eddigi csúcsot 28-cal Dennis Scott és Ray Allen tartotta.



Hátvédtársa, a hatodik meccs hőse, Klay Thompson ezúttal 21 pontig jutott, ő hat triplát értékesített, összesen 30 hárompontosával ő is megdöntötte a korábbi csúcsot. Draymond Green 11 ponttal, 9 lepattanóval és 4 gólpasszal, a szezonban mindössze másodszor a kezdőcsapatba kerülő Andre Iguodala 7 ponttal, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt.

A vendégeknél Kevin Durant 27 pontot, 7 lepattanót és 3 gólpasszt, Russell Westbrook 19 pontot, 13 gólpasszt és 7 lepattanót, Ibaka 16 pontot ért el.

A Warriors ellenfele a fináléban – 2015-höz hasonlóan – a Cleveland lesz, tavaly a Golden State 4-2-re nyerte a párharcot.







(Sport Tv)

NBA rájátszás, május 30.
Főcsoportdöntő

Nyugati főcsoport
Golden State Warriors (1.)-Oklahoma City Thunder (3.) 96-88
a végeredmény: 4-3 a Golden State javára

A nagydöntő első mérkőzését pénteken hajnali 3 órától élőben, magyar kommentárral közvetítjük a Sport1-en.